Trump tvrdi da je sastanak s Rusima bio "jako uspješan", a poznat je i izvor odanih informacija

Foto: Hina

DONALD TRUMP tvrdi kako je njegov sastanak s Rusima na kojemu je odao povjerljive informacije bio "jako uspješan". Dodao je i kako su raspravljali o zajedničkom cilju, odnosno borbi protiv ISIS-a.

Do sastanka s Lavrovom je došlo samo jedan dan nakon što je Trump otpustio direktora FBI-a, Jamesa Comeya, koji je vodio istragu o Trumpovoj povezanosti s Rusima.

Informacije koje je Trump odao navodno su povezane s borbom protiv ISIS-a, a problematično je to što nije imao dozvolu od izvora koji je SAD-u prenio te informacije da ih proslijedi dalje.

Poznat je i izvor odanih informacija

Trump pak tvrdi kako on kao predsjednik može podijeliti te informacije. Ipak, mediji pišu o mogućim problemima za izvor tih povjerljivih informacija.

Kako piše AFP, jedna od država EU-a razmišlja o prestanku dijeljenja obavještajnih informacija sa SAD-om. AFP nije htio odati o kojoj se zemlji radi, ali je jedan od visokih službenika iz te zemlje rekao kako bi se zemlja mogla odlučiti na taj korak, iako Trump tvrdi da je on imao ovlasti odati informacije.

Službenik koji je razgovarao s AFP-om rekao je kako je dijeljenje informacija sa SAD-om rizik za sve izvore.

Prema najnovijim informacijama koje prenosi Independent, izvor informacija koje je odao Trump je Izrael.

Pročitajte više