Trump podržava diskriminaciju LGBT osoba: "Protivi se onima koji su spremni za njega umrijeti"

Foto: Hina
 
TRUMPOVA administracija je donijela odluku da američki Zakon o građanskim pravima ne bi trebao sprečavati poslodavce u diskriminaciji LGBT osoba, javljaju američki mediji.
 
Američko ministarstvo pravosuđa je samo nekoliko sati nakon Trumpove objave da neće primati transrodne osobe u vojsku objavilo dokument o zakonu koji brani seksualnu diskriminaciju. 
 
Ministarstvo je navelo da se taj zakon ne bi trebao odnositi na diskriminaciju na temelju seksualne orijentacije.
 
"Govorio je da će se boriti za LGBT prava i biti bolji u tome od Clinton"
 
Nakon izjave o zabrani primanja transrodnih osoba u vojsku, Bijela kuća je održala konferenciju za novinare. Jedan od novinara upitao je glasnogovornicu Sarah Sanders zašto je Trump promijenio 
mišljenje, nakon što je tijekom predsjedničke kampanje tvrdio da će se "boriti za prava LGBT ljudi i biti u tome bolji od Clinton".
 
Sanders je odgovorila: "Predsjednik podupire sve Amerikance i definitivno želi zaštititi sve Amerikance u svakom trenutku, ali također je izjavio da je takva praksa skupa i uzrokuje smetnje".
 
"Ne mogu vjerovati da predsjednik ne podupire one koji su spremni za njega umrijeti"
 
Na Trumpovu zabranu su reagirale transrodne osobe koje već služe u američkoj vojsci. Narednik Logan Ireland je izjavio: "Baš bih htio doživjeti da me Trump pokuša izbaciti iz vojske", te dodao:
 
"Nećeš mi uskratiti pravo da služim svojoj državi kada sam u potpunosti kvalificiran i sposoban te voljan dati svoj život".
 
Transrodna vojnikinja Laila Villanueva je izjavila: "Posvuda smo u vojsci, na svim položajima, i ne mogu vjerovati da naš predsjednik ne podupire one koji su za njega spremni umrijeti. Ovo me samo još više motivira da nastavim s vojnom obukom". 

Pročitajte više