Trump Kosovu čestitao neovisnost, Srbija zgrožena i razočarana

Foto: Hina

AMERIČKI predsjednik Donald Trump čestitao je kosovskom predsjedniku Dan neovisnosti. U pismu koje mu je uputio, a koje je Tači objavio na svom Facebook profilu, stoji kako mu je čast da narodu Kosova čestita Dan neovisnosti.

"Partnerstvo SAD-a i Kosova zasnovano je na zajedničkim vrijednostima i zajedničkim interesima. Budućnost suverenog, multietničkog i demokratskog Kosova ovisi od stabilnog i prosperitetnog Balkana koji je u cijelosti integriran u međunarodnu zajednicu. Sjedinjene Države su zajedno s građanima Kosova slavili povijesnu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Brazilu, kao i ulazak vaše nogometne reprezentacije u FIFA-u", stoji u pismu.

B92 piše kako Trumpova čestitka ne bi trebala nikoga čuditi jer je Bijela kuća nedavno priopćila da neće promijeniti svoj stav prema Kosovu. No, srpski mediji vijest o Trumpovoj čestitki donose pod naslovima koji odaju razočarenje i zgražanje, pa tako Blic piše o "Trumpovom šamaru Srbiji", a neki od njih pišu i o "žestokom udarcu Srbiji".

Kosovo je 17. veljače 2008. jednostrano proglasilo neovisnost i od tada steklo međunarodno priznanje 110 zemalja, iako se tome Beograd žestoko protivio.

Pročitajte više