Trumpovi odvjetnici pokušavaju zabraniti knjigu o njemu

Foto: Gulliver Getty
 
ODVJETNICI američkog predsjednika Donalda Trumpa pokušavaju zaustaviti objavu knjige koja sadrži kontroverzne informacije vezane uz njegov predsjednički mandat, javlja BBC.
 
U pismu kojeg su odvjetnici poslali izdavaču najavljene knjige zahtijeva se da "hitno zaustave bilo kakve daljnje aktivnosti vezane uz objavu knjige" autora Michaela Wolffa.
 
Inače, objava knjige "Fire and Fury: Inside the Trump White House" ("Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće") najavljena je za utorak. Knjiga u velikom dijelu sadrži citate bivšeg Trumpovog savjetnika Stevea Bannona. 
 
>> Bivši Trumpov strateg: Susret američkih dužnosnika i Rusa je izdaja, nepatriotski čin i sranje
 
Između brojnih kontroverznih izjava koje je kazao i koje su zapisane u spornu knjigu, Bannon je rekao i kako smatra da je sastanak između Trumpovog sina i Rusa bila "izdaja".
 
Sporan sastanak Trumpovog sina i Rusa
 
Taj sastanak je još uvijek pod istragom kao dio puno veće istrage koja se provodi, a tiče se uplitanja Rusije u predsjedničke izbore u Americi.
 
Trump je ranije odgovorio na navode i citate iz knjige kako je njegov bivši savjetnik Bannon izgubio razum nakon odlaska iz Bijele kuće.
 
"Steve Bannon nema ništa sa mnom ni s mojom dužnosti. Kada je dobio otkaz, nije izgubio samo posao, nego i razum", rekao je Trump govoreći o onome koji je, među ostalima, zaslužan za njegovu pobjedu na izborima 2016. i koji je šest mjeseci bio njegov blizak savjetnik u Bijeloj kući.
 
>> Trump o svom bivšem strategu: Steve Bannon je izgubio razum
 
Bannon je ostao zaprepašten susretom u Trump Toweru u New Yorku, na kojem je ruski odvjetnik navodno ponudio inkriminirajuće informacije o predsjedničkoj kandidatkinji demokrata Hillary Clinton, stoji u knjizi "Fire and Fury: Inside the Trump White House" ("Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće"), autora Michaela Wolffa.
 
Autor knjige obavio više od 200 razgovora u Bijeloj kući
 
Michael Wolff, novinar Hollywood Reportera, knjigu je napisao na temelju više od 200 razgovora s predsjednikom, njegovim najbližim suradnicima i članovima administracije.
 
Bannon je postao Trumpov šef kampanje u mjesecima uoči izbora u studenom 2016., nakon susreta u Trump Toweru, a nakon izborne pobjede je postao glavni strateg Bijele kuće tijekom turbulentnih prvih osam mjeseci predsjedništva. 
 
Trump mu je uručio otkaz u kolovozu, uklonivši tog krajnje desnog arhitekta svoje pobjede i glavnog poticatelja nacionalističkih i antiglobalizacijskih aspekata njegove politike.

Pročitajte više