Trumpu je za sve kriv Obama, ne prestaje s napadima na Twitteru

Foto: FAH

DONALD Trump je optužio Baracka Obamu da je dopustio Rusiji da pripoji Krim, prenosi Independent.

U nizu napada na Twitteru objavio je: "Rusija je osam godina 'gazila' predsjednika Obamu, postajala je sve jača, uzela si je Krim i dodala rakete. Slabost!".

Krivi Obamu za puštanje terorista na slobodu


U ranijim Tweetovima Trump je bez ikakvih dokaza objavio da je Obamina administracija odgovorna za puštanje 122 "okrutna zločinca" iz Guantanamo Bay zatvora, koji su se nakon izlaska vratili terorističkim aktivnostima.

Istina je da je samo šest spornih zatvorenika pušteno na slobodu dok je Obama bio predsjednik, a ostali su pušteni za vrijeme Busheve administracije.

"Je li Obama bio premekan prema Rusiji?"

I prošli je mjesec Trump okrivio Obamu za rusko pripajanje Krima. Tada je napisao na Twitteru: "Krim je UZELA Rusija za vrijeme Obamine administracije. Je li Obama bio premekan prema Rusiji?"

To je bio Trumpov odgovor na inzistiranje Rusije da neće vratiti Krim Ukrajini nakon što je izjavio da to očekuje.

Ukrajinske vlasti traže vraćanje Krima

Ruske vlasti izjavile su da je većina stanovnika Krima na referendumu 2014. glasovala za spajanje s Rusijom kako bi se zaštitili od ilegalnog državnog udara u Kijevu.

Ukrajinske vlasti kažu da je referendum prevara na koju su ljudi prisiljeni kada je ruska vojska ilegalno pripojila poluotok.

Također su rekli da je narod zbacio s vlasti ruskog prijatelja, predsjednika Viktora Janukoviča i da Moskva treba vratiti Krim.


 

Pročitajte više