Trut rekao da su neki ljudi divljali i tukli se. Policija: Nije nam ništa prijavljeno

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

DAMIR TRUT, ravnatelj civilne zaštite, kazao je u subotu da su navijači smetali na području pogođenom potresom te da su "nekoliko dana imali ljude koji su tu glavinjali, pili i tukli se po terenu".

Izjava je izazvala brojne komentare, a Trut je isti dan odgovorio da su ga "krivo interpretirali".

"Izjava je bila nespretna ili netočno interpretirana, ali u prvom trenutku volonteri tog tipa nisu bili potrebni", kazao je Trut za RTL.

Podsjetimo, izjavu za koju je Trut naknadno rekao kako je "bila nespretna ili krivo interpretirana" prenijeli su iz 24sata.

"Civilna zaštita vam se temelji na nekom volonterizmu, ona vam ne treba na dnevnoj bazi. Kad se dogodi ovako velika katastrofa, onda vam treba Civilna zaštita jer samo preko volontiranja možete dobiti toliku količinu ljudi. To što su se navijači organizirali, to je želja nekome pomoći i to je ok, ali u tom trenutku to nije bilo dobro. Trebali su pričekati par sati ili dana. I što su napravili? Zakrčili su nam sve i nisu službe mogle prolaziti. Onda smo imali sad nekoliko dana ljude koji su tu glavinjali, pili i tukli se po terenu. Morali smo se baviti njima umjesto stradalima", stoji u izjavi koja je izazvala mnogobrojne reakcije građana i navijača.

Izjavu ravnatelja civilne zaštite provjerili smo u PU sisačko-moslavačkoj, iz koje tvrde da nikakvi incidenti nisu zabilježeni.

"Na području Policijske uprave sisačko-moslavačke u razdoblju od 29. prosinca 2020. godine do 4. siječnja 2021. godine, nisu evidentirani prekršaji sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira", kazali su iz PU-a.

Pročitajte više