Tuga u Splitu zbog smrti osmero mladih: "Tijekom noći smo se čuli, dopisivali..."

Foto: Dalmacija Danas

ISPRED FESB-a u Splitu danas u 18 sati okupilo se dvjestotinjak djevojaka i mladića s lampionima u rukama kako bi u tišini odali počast kolegicama i kolegama tragično nastradalima u novogodišnjoj noći u Posušju.

Nije bilo službenog protokola, mladi su se okupili gotovo spontano, no svejedno je vladala atmosfera dubokog pijeteta i šoka, prenosi Dalmacija Danas.

"Bili su oduvijek skupa"

"Ljudi kažu kako ih je Bog donio zajedno i sad ih je odnio zajedno. Odnio je najbolje, bili su oduvijek skupa, najbolja ekipa, pravi, neiskvareni ljudi", rekao je jedan od organizatora, mladić koji je proveo četiri godine u srednjoj školi s preminulim Stipom Romićem s kojim je nastavio studirati.

Tragedija u vikendici kod Posušja, gdje je osmero mladih slavilo Novu godinu (troje su bili studenti FESB-a) te su preminuli u ranim jutarnjim satima, najvjerojatnije zbog trovanja otrovnim plinom, užasnula je sve.

"Nitko ne želi to prihvatiti"

"Još nismo prihvatili da smo ih izgubili, nitko ne želi prihvatiti. Planirali smo zajedno slaviti, a i tijekom noći smo se čuli, dopisivali, da bismo ujutro saznali za tragediju", kazao je jedan od okupljenih mladića koji, kao i ostali, ne može vjerovati da se ovako nešto moglo dogoditi.

Pročitajte više