Turčin (23) kod Imotskog švercao migrante, probio rampu na granici. U zatvoru je

Ilustracija: Google Street View

Policija sumnjiči državljanina Turske (23) da je jučer na području Imotskog probio rampu na granici i u kombiju švercao više ilegalnih migranata. Policija ga je privela, te mu je sud izrekao novčanu kaznu u iznosu od 36 tisuća eura.

PU splitsko-dalmatinska piše da je utvrđeno postojanja osnovane sumnje da je 23-godišnji mladić ostvario obilježja kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari i prekršaja iz Zakona o strancima.

Probio rampu na granici

Naime, jučer je na imotskom području policijski su službenici zaustavili kombi vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak, a kao putnici u vozilu nalazilo se više osoba za koje je utvrđena sumnja da su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku.

U odnosu na strane državljane - putnike, proveden je postupak sukladno Zakonu o strancima, dok je u odnosu na 23-godišnjeg državljanina Turske provedeno kriminalističko istraživanje, piše u policijskom priopćenju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja kako je spomenuti 23-godišnjak, ranije istoga dana na području Vinjana Gornjih oštetio rampu na državnu granicu. Rampa se nalazila na graničnom prijelazu na kojem ne postoji stalna policijska ni carinska kontrola.

Protiv 23-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava redovnim putem.

Nije mogao platiti kaznu, ide u zatvor

Zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o strancima,  23-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski prekršajni sud, gdje je rješenjem suda kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 36 tisuća eura.

Kako nije mogao platiti izrečenu novčanu kaznu, zamijenjena je kaznom zatvora u trajanju od 60 dana te je predan u zatvor.

Pročitajte više