Turirao na motoru, bježao policiji, prošao kroz dva crvena pa je uhićen. Bio je pijan

Ilustracija: Ivica Galović/Pixsell

SPLITSKA policija je priopćila kako su uhitili pijanog vozača motocikla nad kojim su koristili i sredstva prisile.

Turirao na motoru pa bježao policiji

"Sinoć, oko 22 sata na Obali kralja Tomislava u Kaštel Starom policijski službenici uočili su nepoznatog muškarca koji je sjedio na upaljenom motociklu prilikom čega je u 'neutralu' dodavao gas postižući gornju granicu dopuštenog broja okretanja na motociklu i na taj način stvarao glasnu buku. Kada je uočio policijske službenike koji su izdali zapovijed da se zaustavi, dao se u bijeg motociklom.

U namjeri da ga zaustave policijski službenici su službenim vozilom i motociklom krenuli za njim, izdali mu opet zapovijed za zaustavljanje koristeći svjetlosne i zvučne signale, ali muškarac se oglušio i nastavio bježati, čineći pri tome prometne prekršaje u vidu ne poštivanja zabrane vožnje dok je na semaforu crveno svjetlo.

Policijski službenici zaustavili  su motocikl  na Cesti dr. Franje Tuđmana, te ni nakon zaustavljanja vozač nije postupio po izdanoj zapovijedi policijskog službenika da siđe s motora i ugasi ga, nakon čega su policijski službenici uporabili nad njim sredstva prisile (sredstva za vezivanje)", prepričali su iz policije.

Bio je pijan

Utvrđeno je da je vozač motocikla alkoholiziran, doveden je u službene prostorije i smješten je u pritvor radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

"Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 47-godišnjak ostvario obilježja većeg broja prometnih prekršaja na način da se odbio zaustaviti na izdanu zapovijed policijskih službenika izražen pomoću zvučne i svjetlosne signalizacije sa službenog motocikla i službenog automobila, upravljao je motociklom na području  pješačke zone, dva puta je motociklom prošao kroz raskrižje dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo, upravljao je motociklom iako nije kod sebe imao prometnu dozvolu, nije prilikom skretanja koristio pokazivače smjera i upravljao je motociklom u alkoholiziranom stanju ( 1,31 g/kg)."

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz optužni prijedlog odveden je na Općinski prekršajni sud.

Pročitajte više