HTZ se osramotio na Facebooku. Korčulu promovirao fotografijom Rovinja

Foto: Simon Cerulean / Instagram / HTZ / Facebook / Screenshot

Hrvatska turistička zajednica propisno se osramotila jučerašnjom objavom na svojoj Facebook stranici.

Naime, u svojoj objavi pozvali su pratitelje da posjete hrvatski otok Korčulu te napisali: "Gdje šarm povijesti susreće tirkizno more."

Zamijenili Korčulu i Rovinj

No u objavi su priložili fotografiju Rovinja, što je zbunilo korisnike, većinom strance koji su brzo primijetili pogrešku.

U komentarima su ljudi nastojali ispraviti HTZ da se ne radi o Korčuli, već Rovinju, a oni očito bolje znaju Hrvatsku od institucije koja je promovira, piše Morski.hr.

Objava je stajala gotovo 16 sati dok nije izbrisana, a screenshot objave možete vidjeti ovdje.

HTZ nam je poslao priopćenje u kojem objašnjavaju svoju pogrešku za koju kažu da je nenamjerna.

"Poštovani, objava na društvenoj mreži Facebook, posljedica je nenamjerne pogreške SM agencije s kojom surađujemo i koja je angažirana za podršku u provedbi facebook aktivnosti na inozemnim tržištima. U ovom slučaju riječ je o programiranom postu koji je automatski objavljen.

Post je uklonjen čim je uočena pogreška jer ne postoji mogućnost ispravka/zamjene same fotografije u unaprijed programiranim objavama. Također, ovom se prilikom zahvaljujemo našim vjernim i brojnim pratiteljima na društvenoj mreži Facebook na razumijevanju i dobronamjernom ukazivanju na nenamjernu pogrešku".

Pročitajte više