Turska: Djevojku živu zakopala vlastita obitelj jer se sastajala s muškarcima

TURSKA je obitelj u gradu Kahta na jugoistoku zemlje živu zakopala 16-godišnju djevojku optuživši je da se tajno sastajala s muškarcima, prenosi turska agencija Anadolija.

Tijelo Medine Memi pronađeno je u rupi dubokoj oko dva metra u sjedećem položaju, s rukama vezanim na leđima, a policija, koja je djevojku pronašla mjesec dana nakon što je prijavljen njezin nestanak, tvrdi da je ona bila živa i svjesna u trenutku kada su je položili u rupu i zatrpali zemljom.

Djevojčino je tijelo pronađeno u jami iskopanoj u dvorištu obiteljske kuće, a neimenovani liječnik Instituta za sudsku medicinu u Malatiji, koji je obavio obdukciju tijela, rekao je kako su u njezinu trbuhu i plućima pronađeni tragovi zemlje, što dokazuje da je djevojka bila živa zakopana.

Zločin je, kako se navodi, počinjen u dijelu Turske većinski nastanjenom Kurdima, a za to su nedjelo osumnjičeni njezin otac i djed. Obojica su uhićena, no nisu priznala zločin i brane se šutnjom.

Tradicionalni zločini iz časti vrlo su česti u dijelovima Turske u kojima žive Kurdi, a turska vlada i nevladine udruge posljednjih su godina intenzivirale pokušaje da te običaje, koje kurdsko stanovništvo tolerira, iskorijene.

Pročitajte više