Tušekov odvjetnik: Pogriješio je, trebao je poslati nekog niže rangiranog HDZ-ovca

Screenshot: RTL

ODVJETNIK Žarka Tušeka Vladimir Terešak gostovao je večeras u RTL-u Danas. Uvjeren je da Tušek neće odgovarati zbog snimke na kojoj je nezavisnom vijećniku Oroslavja Viktoru Šimunić nudio tajno financiranje.

Uskok je brzo reagirao. Šimunić bi već sutra trebao otići na razgovor i predati snimku.

"Moj klijent je legalist i on će se u svakom slučaju odazvati na svaki poziv Uskoka i obrazložiti upravo onako kako ja to vama obrazlažem", rekao je Terešak. Smatra da je to dijametralno suprotan slučaj od slučaja bivšeg vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe.

"Gospodin Sabo je pravomoćno osuđen za davanje mita i bio je član izvršen vlasti. Gospodin Tušek nije član izvršne vlasti."

"Razgovor o nečemu što bi bilo kad bi bilo"

Terešak smatra kako Tušek nije u poziciji da dijeli funkcije.

"Ovo je po meni bio jedan obični politički pregovor i razgovor o nečemu što bi bilo kad bi bilo."

Nadalje, Terešak tvrdi kako se na snimci ne vidi da je Šimunić došao na sastanak spreman poticati ostale osobe da mu nešto nude. 

"Ne vidi se da on pita: A gdje sam tu ja?" napomenuo je Terešak.

"Tušek je pogriješio što na sastanak nije poslao nekog niže rangiranog člana HDZ-a"

Tvrdi kako sud može odlučiti je li snimka u javnom interesu te da je novinar 24sata, koji je prvi objavio snimku, poticao Šimunića da snimi razgovor. Također, Terešak je istaknuo kako se razgovaralo o funkcijama unutar Krapinsko-zagorske županije gdje HDZ nije na vlasti.

"Mi ne znamo u čije ime je poslan dotični gospodin da potiče nekoga na eventualno vršenje kaznenog djela."

Premijer Plenković rekao je da je Tušek iskusan političar i kako mu se ovo nije smjelo dogoditi.

"Sastanak je održao na inzistiranje gradonačelnika Oroslavja. Gospodin Tušek je pogriješio što na taj sastanak nije poslao nekog niže rangiranog člana HDZ-a iz Krapinsko-zagorske županije", zaključio je Terešak.

Pročitajte više