Twitter blokirao račun korisnika nakon što je Trump podijelio njegov status

Foto: Epa

TWITTER je u utorak navečer blokirao račun korisnika čiji je status Donald Trump podijelio samo nekoliko sati ranije, javlja CNN.

Naime, Trump je retvitao komentar korisnika Twittera s imenom Lynn Thomas koji je optužio demokrate da su "pravi neprijatelji Amerike". Račun Lynna Thomasa otvoren je u rujnu 2018. godine, a korisnik je sebe opisao kao "žestokog pristaše Trumpa".

Nije navedeno koja su pravila prekršena

Samo nekoliko sati nakon Trumpove objave, Twitter je obustavio račun Lynna Thomasa, potvrdivši za CNN da je korisnik prekršio pravila društvene platforme, ne navodeći o kojim se pravilima točno radi.

Trump je i prije ovog incidenta naveo kako ima problema s društvenim mrežama. Početkom ovog mjeseca pozvao je internetske stručnjake u Bijelu kuću kako bi prodiskutirao problem koji ima sa Silicijskom dolinom.

Tom je prilikom rekao kako Twitter otežava ljudima da prate njegove statuse.

"Ljudi mi se obraćaju: 'Želimo vas pratiti; ali nam ne dopuštaju", kazao je Trump.

Nejasna pravila

Već je ranije CNN pisao o tome kako nema nikakvih dokaza da društvene mreže, poput Twittera ili Facebooka, otežavaju korisnicima praćenje Trumpovih statusa.

Primjerice, kada je Trump nedavno tvitao rasističke izjave o četiri demokratske zastupnice, glasnogovornik Twittera izjavio je za CNN kako su komentari predsjednika u skladu s pravilima te društvene mreže.

Pročitajte više