U 10 dana dva strujna udara na tribinama Sinjske alke. Otkriveno zašto se događaju

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

NA SINJSKOM Alkarskom trkalištu u razmaku od desetak dana policija je u dva navrata morala intervenirati zbog strujnog udara na tribinama koje u Sinju kolokvijalno nazivaju palkama.

"Prilikom izlaska s tribina, 19-godišnjak se sinoć uhvatio rukama za zaštitnu ogradu tribina i tom prilikom je došlo do strujnog udara. Odveden je na liječnički pregled, no nije zadobio nikakve ozljede te je pušten iz bolnice", kažu iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 

"Policija je po zaprimljenoj dojavi izašla na mjesto događaja i o navedenom će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, ali i državni inspektorat", kažu iz PU splitsko-dalmatinske. Navode i kako će tribinama danas pristupiti ovlaštene osobe koje će obaviti potrebna mjerenja s ciljem otkrivanja i otklanjanja uzroka.

Prvi slučaj strujnog udara dogodio se u prošlu nedjelju, kada je pogođen maloljetnik.

"U prvom slučaju smo također napravili sve mjere i radnje iz nadležnosti policije, obavijestili smo državno odvjetništvo. Napominjemo da je u tom prvom slučaju bila riječ o maloljetnom djetetu koje također nije ozlijeđeno", napisali su u odgovoru iz policije.

Kako doznaje Hina, problem se dogodi kod uključivanja javne rasvjete, što je detektirano i radi se na uklanjanju potencijalne opasnosti. Na Alkarskom trkalištu od četvrtka se održavaju probe za ovogodišnja alkarska nadmetanja. Ulica Alkarsko trkalište svake se godine u sličnom periodu zatvara za promet vozilima jer na dva mjeseca postaje mjesto viteškog natjecanja koje se održava već 308 godina.

Pročitajte više