U 22. godini umro najniži čovjek na svijetu

KINEZ He Pingping, poznatiji kao najniži čovjek na svijetu, umro je u subotu u Rimu u 22. godini života.

Pingping je bio visok samo 74,6 centimetara. Rođen je u Kini 1988. godine te je 2008. godine i službeno proglašen najnižim čovjekom na svijetu. U rimsku bolnicu je zbog bolova u prsima primljen prije dva tjedna, a umro je u subotu, dok je vijest o njegovoj smrti objavljena tek danas, pišu svjetski mediji. 

Osjetio bolove u prsima tijekom snimanja televizijske emisije

Iz organizacije koja se bavi svjetskim rekordima, Guinness World Records, poručuju kako je Pingping izvršio snažan utjecaj na svijet. Glavni urednik Guinnessove knjige rekorda Craig Glenday izjavio je kako je od trenutka kada se s Pingpingom našao oči u oči znao da je Kinez nešto posebno te su svi bili šarmirani njegovom pojavom.

Pingping je u Italiji snimao televizijsku emisiju nazvanu "The Record Show". Produkcijska televizijska kuća Europroduzione već je bila snimila dvije epizode kada se Kinez počeo žaliti da se ne osjeća dobro. "Počeo je osjećati slabu bol te smo ga odlučili odvesti u bolnicu. Na liječenje je stigao prije dva tjedna i od tada prošao mnoge testove, a tri dana nakon što je odvezen, prebačen je na jedinicu za intenzivnu njegu", kazao je direktor u Europaproduzioneu te dodao kako je Pingping umro u subotu popodne. Na zahtjev obitelji njegovo će tijelo prevesti u Kinu te će Pingping u svojoj domovini biti kremiran.

Pročitajte više