U 47. godini umro Miljenko Ivec, poznati obrtnik iz Novog Marofa

Foto: Shutterstock

U 48. godini u Novom Marofu je preminuo Miljenko Ivec, jedan od najvećih hrvatskih obrtnika, javlja Jutarnji list.

Njegov je obrt Auto-Ivec 2022. godine, s 24 milijuna eura prihoda, bio vodeći u Hrvatskoj i samo jedan od dva obrta među 1000 najvećih poslovnih subjekata u državi. Auto-Ivec ima dvije benzinske postaje, Auto benz, u Novom Marofu i Brezničkom Humu, posao je pokrenuo Miljenkov otac, on ga je naslijedio i nastavio razvijati vrlo uspješan obiteljski biznis.

Gradonačelnik Novog Marofa: Jako će nam nedostajati

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, saborski zastupnik u prošlom mandatu Hrvatskog sabora, s Miljenkom je pohađao više razrede osnovne škole, a kasnije svjedočio njegovom poslovnom razvoju.

"Bio je vrijedan obrtnik, uspješno je nastavio razvijati obiteljski posao. Obitelj se ni po čemu nije isticala, nikad se nisu razmetali bogatstvom. Poput svog oca, i Miljenko je uvijek bio prisutan na benzinskim postajama, vodio računa da sve funkcionira, radili su od 0-24. Miljenkov obrt nikad nije odbio nikoga kad su trebale donacije. Rado je pomagao različite udruge s područja Grada Novog Marofa. Svakako će nam svima jako nedostajati", rekao je za Jutarnji list Siniša Jenkač.

Benzinske postaje Ivec benza vrlo su popularne u kamionskom prijevozu zbog znatno duljih odgoda plaćanja u odnosu na konkurenciju.

Kako piše Jutarnji list, ono malo vremena što mu je ostajalo između obitelji i posla, Miljenko Ivec najradije je provodio kartajući s ekipom u sportskom društvu. Miljenko Ivec umro je od limfoma, iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece, punoljetnog sina i osmoškolku.

Pročitajte više