U Argentini se urušila kuća zbog pet tona otpada na krovu, poginula četiri dječaka

Screenshot: Youtube

ČETIRI dječaka su 8. siječnja poginula u urušavanju kuće u Argentini. Žrtve su četverogodišnji blizanci Benicio i Noah Nisi te njihova braća Lorenzo del Rio (6) i Santino Hardoy (10). Istražitelji pretpostavljaju da je do urušavanja kuće u El Jagüelu, u provinciji Buenos Aires, došlo jer je dečko njihove majke nekoliko sati prije incidenta pospremio pet tona građevinskog otpada na krov kuće. 

51-godišnji vlasnik kuće Catalino Daniel Lopez je osumnjičen da je koristio ravni krov kuće za skladištenje otpada. Obitelj se u Lopezovu kuću uselila tek dva tjedna ranije. Lopez je suočen s optužbama za teško ubojstvo iz nehaja, a tijekom ispitivanja je iskoristio pravo na šutnju, piše Daily Mail

15-godišnjak je preživio 

"Moje četvero djece je umrlo, osjećam se kao da ja umirem. Ne želim više živjeti. Moji blizanci Benicio i Noah, te Lolo i Santino, svi su otišli u raj. Ostavili su me, mamini anđeli. Recite mi da je sve ovo samo noćna mora. Zaboga, djeco moja, ne", napisala je na društvenim mrežama Pamela Nisi, majka dječaka.  

37-godišnja Pamela ima još dvojicu sinova, od 15 i 18 godina. Najstariji ne živi s njima, ali je 15-godišnji Valentine bio u kući u trenutku urušavanja. Preživio je jer je primijetio kako sa stropa pada prašina pa je otišao ispričati mami što se događa prije nego što je popustio krov kuće.

Pokrenuto prikupljanje sredstava za troškove pogreba

Blizanci su navodno spavali dok su se Santino Hardoy i Lorenzo del Río igrali telefonima u krevetu. Trojica dječaka su umrla na mjestu, dok je četvrti preminuo na putu do bolnice Santamarina. "U nedjelju su na krov pospremili građevinski otpad i vjerujemo da je zbog toga konstrukcija popustila", kazao je Santinov otac Pablo Ezequiel lokalnim medijima. 

Policijska istraga se nastavlja, a članovi obitelji i susjedi su u međuvremenu pokrenuli crowdfunding kampanju kako bi prikupili novac za troškove pogreba žrtava.

Pročitajte više