U Baranji pred djetetom punio pušku, prijetio ženi smrću pa pucao prema policiji

Nije fotografija događaja iz članka Ilustracija: Pixsell/Zeljko Lukunic

OPĆINSKO državno odvjetništvo objavilo je detalje kaznene prijave koju je podnijelo protiv 51-godišnjeg muškarca s područja Osječko-baranjske županije.

Kako se navodi u priopćenju osječkog ODO-a, sumnjaju da je muškarac od 1. lipnja 2015. do točno neutvrđenog dana 2018. godine u obiteljskoj kući u jednom mjestu na području Osječko-baranjske županije učestalo psihički zlostavljao svoju suprugu (1991.), govoreći joj razne pogrdne riječi, zastrašivao ju je govoreći da će ozlijediti nju i njihovo zajedničko dijete (2009.) te ju je fizički zlostavljao.

Pijan punio pušku pred djetetom pa prijetio supruzi da će ju ubiti

"Postoji osnovana sumnja i da je od točno neutvrđenog dana 2018. godine do 22. siječnja 2022., u nazočnosti zajedničkog djeteta, pod utjecajem alkohola, psihički zlostavljao svoju suprugu vrijeđajući ju i prijeteći joj, kao i da je 22. siječnja 2022. pred djetetom, puneći spremnik automatske puške, zaprijetio da će ubiti suprugu", stoji u priopćenju ODO-a.

"Osnovano se sumnja da je istog dana u jednom ugostiteljskom objektu pred bratom (1992.) svoje supruge ponovio prijetnje da će nanijeti zlo njoj i djetetu, kao i da je po povratku iz ugostiteljskog objekta, u kasnim večernjim satima u dvorištu obiteljske kuće, koja je u blizini drugih kuća, a kada su došli policijski službenici, pucao iz automatske puške rafalno i pojedinačno u svim smjerovima." 

Našli mu hrpu oružja

"Prilikom pretrage osumnjičenikove kuće pronađena je automatska puška, vojna puška, spremnici za automatsku pušku od kojih je u jednom bilo više komada streljiva, jedna ručna bomba i više stotina komada vojnog puščanog i pištoljnog streljiva, a što mu je sve potom oduzeto", stoji u priopćenju.

Osumnjičeni 51-godišnjak ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku, na prijedlog ODO-a, odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Pročitajte više