U Bejrutu uhićen osumnjičenik za atentat na Haririja

LIBANONSKE vlasti uhitile su osumnjičenog za eksploziju u zapadnom Bejrutu u kojoj je u ponedjeljak ubijen bivši libanonski premijer Rafik Hariri, izvijestio je američki CNN.

Navedeni osumnjičenik zadržan je u pritvoru pod sumnjom u povezanost s muslimanskim militantima, izvijestio je CNN pozivajući se na izjavu vladinih dužnosnika u Bejrutu. Identitet osumnjičenog još nije poznat.

U ponedjeljak navečer, libanonski sigurnosni izvori su objavili da pretražuju kuću u zapadnom dijelu Bejruta za koju misle da se u njoj skriva Palestinac kojega dovode u vezu s napadom.

Izvori su tu kuću označili kao dom Ahmada abu Addassa, za kojega vjeruju da se pojavljuje na videokaseti koja je objavljena u ponedjeljak s potpisom nepoznate islamističke skupine - "Pobjeda i Džihad u Velikoj Siriji" - koja je preuzela odgovornost za napad.

Podaci s te kasete još nisu provjereni.

Bivši libanonski premijer Rafik Hariri, zajedno s još devet drugih osoba, ubijen je u ponedjeljak u bombaškom napadu, u trenutku prolaska povorke od četiri automobila u kojoj se nalazio i Hariri, koji je preminuo u američkoj sveučilišnoj bolnici.

U napadu je ranjeno više od sto osoba, a razoren je veliki dio gradske četvrti u blizini hotela Saint-Georges, neposredno uz obalu mora u zapadnom dijelu Bejruta.

Pročitajte više