FOTO U BiH uhićen jedan od najtraženijih europskih bjegunaca

Foto: Europol, Mup RS

Na Jahorini je danas, u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, uhićen Mladen Samardžija, koji se do sada vodio kao jedan od najtraženijih bjegunaca za kojim je tragao Europol, doznaje Klix.ba.

Mladen Samardžija je rođen 1990. godine, a tereti ga se da je član međunarodne kriminalne grupe koja je djelovala u okviru veće međunarodne kriminalne skupine iz Crne Gore pod nazivom "Kavački klan".

"Preko SKY komunikacije koordinirao je rukovanje i isporuku ilegalne droge i novca te vrbovao nove članove kriminalne skupine. Kaznenim radnjama sebi je protupravno pribavio veliku imovinsku korist", stoji u optužnici protiv njega. Samardžija je označen kao opasan.

Pozivajući se na dokumente iz istrage, slovenski mediji navode da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u kolovozu 2020. bio meta prikrivenih istražitelja slovenske policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na vrećicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Samardžija je uhićen i prošle godine na Palama, naselju u blizini Sarajeva, piše Avaz. U automobilu koji je vozio pronađeno je 58.000 eura i četiri mobitela koji su mu, zajedno s automobilom, oduzeti.

Unatoč slovenskoj tjeralici, pušten je na slobodu jer ga je od izručenja štitilo dvojno državljanstvo. Mediji ga povezuju i s ubijenim vođom škaljarskog klana Jovanom Vukotićem, kojem je kum.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.