U Bjelovarsko-bilogorskoj 112 novih slučajeva, jedna osoba umrla

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

"U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ županiji potvrđeno je 112 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

79 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, 5 novooboljelih osoba s područja je grada Čazme, po 4 novooboljele osobe s područja su grada Garešnice i općine Rovišće, po 3 novooboljele osobe s područja su grada Grubišnog Polja i općine Ivanska, po 2 novozaražene osobe s područja su općina Zrinski Topolovac, Hercegovac, Štefanje, Veliko Trojstvo i Velika Trnovitica, a po 1 novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima grada Daruvara te općina Velika Pisanica, Nova Rača i Sirač.

Na COVID-odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su na liječenju 52 pacijenta oboljela od koronavirusa, od kojih je njih 3 na respiratoru. Također, 26 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi.

U samoizolaciji su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 2023 osobe.

Preminula je jedna osoba s koronavirusom, čime dolazimo do ukupno 58 osoba preminulih od početka pandemije s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pozivamo naše građane da budu odgovorni i nose medicinske ili zaštitne maske, drže distancu, peru ruke te da se pridržavaju svih propisanih nužnih epidemioloških mjera."

Pročitajte više