U bolnici lagali majci da su joj pokopali dijete, a ono dva mjeseca bilo na patologiji na Šalati

U ZABOKU žena je 26. siječnja tijekom porođaja izgubila mnogo krvi, ali je rodila dječaka. Beba je dan nakon porođaja preminula, piše Jutarnji. Iako je svim snagama pokušavala nagovoriti liječnike da je puste da vidi dijete, nisu joj dopustili.

"Doktor mi je objasnio da je u ovakvim situacijama najbolje da i ne vidimo dijete, jer nam to bude još veća trauma, te da će bolnica zbrinuti dijete", prepričava otac djeteta. Majka djeteta je, naime, 28. siječnja potpisala izjavu kojom odustaje od pokopa djeteta, ali se predomislila i upitala pedijatricu može li ipak uzeti dijete, na što joj je ona odgovorila da je dijete već kremirano i pokopano.

Ta činjenica se pokazala neistinitom. Majka djeteta dva mjeseca kasnije došla je u bolnicu po nalaz kako bi vidjela točan uzrok smrti i tada joj je kazano da je tijelo njezina djeteta još uvijek u bolnici na patologiji. "Otišla sam u bolnicu i opet pedijatricu pitala gdje je moje dijete. Pa, pokopano je, rekla mi je. A čije sam onda ja dijete jučer pokopala?, pitala sam je. Šokirala se, ponavljala je da je mislila da je to gotova stvar, dala mi broj faksa na koji je poslala izjavu. Na Šalati tvrde da je nisu primili", ispričala je majka djeteta.

Pročitajte više