U bolnici Sveti Duh otvoren Zavod za kardiovaskularne bolesti

U OPĆOJ bolnici Sveti Duh danas je otvoren Zavod za kardiovaskularne bolesti, čija je obnova i uređenje stajala 4 milijuna kuna, koja su osigurali Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb.

"Danas otvaramo novu kardiologiju, koja će pružati prošireni paket zdravstvenih usluga, primarno iz područja invazivne kardiologije, čime naša bolnica daje doprinos ukupnom hrvatskom zdravstvu", rekao je ravnatelj dr. Dalibor Krpan na svečanosti otvorenja.

Osim već postojećih odjela koronarne i postkoronarne skrbi te odjela kardiologije, djelatnost je proširena otvaranjem odjela za invazivnu kirurgiju te aritmiju, elektrostimulaciju i elektrofiziologiju, na kojem će raditi i znatan broj mladih stručnjaka, rekao je predstojnik Zavoda Jure Mirat.

Naglasio je kako će oni prolaziti kontinuiranu edukaciju u suradnim ustanovama u Pragu, Bologni i Parizu.

Ministar zdravstva Andro Vlahušić najavio je kako će bolnica Sveti Duh u roku od nekoliko tjedana biti proglašena kliničkom bolnicom, budući da u njoj sada djeluju četiri klinike - interna, ginekološka, kiruška te danas proglašena oftamološka klinika.

Vlahušić je na kraju svog mandata rekao kako novom ministru zdravstva predaje "uređeni zdravstveni sustav", u čiju je obnovu i uređenje zadnjih godina uloženo puno sredstava.

Pročitajte više