U bolnici u Novom Marofu zapalio se aparat za kisik, pacijent umro. Oglasio se Beroš

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U SPECIJALIZIRANOJ bolnici za kronične bolesti u Novom Marofu umro je pacijent. Naime, zapalio se aparat za kisik na koji je čovjek bio spojen.

"Danas u 12:29 na 112 je dojavljeno da je u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof na Odjelu produženog liječenja došlo do požara aparata za kisik, na koji je bio priključen pacijent, koji je, uslijed požara i zadobivenih ozljeda, preminuo", objavila je policija.

Očevid je u tijeku.

 

Bolnica: Utvrđuju se okolnosti

Iz Varaždinske bolnice naknadno je stiglo priopćenje o ovom događaju.

"Danas se u Općoj bolnici Varaždin dogodio tragičan događaj u kojem je smrtno stradao pacijent na produženom liječenju u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof. Ravnatelj prim. dr. sc. Nenad Kudelić Opće bolnice Varaždin odmah je zatražio od svih službi da poduzmu sve potrebne radnje za sigurnost svih pacijenata i zaposlenika koji se u ovom trenutku nalaze u zgradi Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, gdje se dogodio tragičan događaj. Odmah po tragičnom događaju Uprava Opće bolnice Varaždin obavijestila je izrazivši duboko žaljenje obitelji pacijenta", pišu iz bolnice.

"Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, sa zamjenicom Silvijom Zagorec, došao je na mjesto događaja i zatražio od Uprave Opće bolnice Varaždin obavještavanje o svim okolnostima tragičnog događaja kako bi se mogao svojim sudjelovanjem uključiti u osiguranje sigurnih uvjeta daljnjeg rada Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof. Također je zatražio od svih nadležnih službi da u što kraćem roku utvrde sve okolnosti tragičnog događaja. Opća bolnica Varaždin o svemu je obavijestila i ministra zdravstva", priopćila je bolnica.

Oglasio se Beroš

O tragediji se oglasio i ministar Vili Beroš.

"Po saznanju o tragediji koja se danas dogodila u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin, ministar Vili Beroš izražava iskrenu sućut obitelji preminuloga te je zatražio žurno očitovanje ravnatelja Opće Bolnice Varaždin kako bi se rasvijetlile sve okolnosti nesretnog događaja.

'Po dobivanju informacija o ovoj tragediji, odmah sam stupio u kontakt s bolnicom, županom i kolegama iz zdravstvene inspekcije kako bismo utvrdili sve činjenice i odredili daljnje korake. Nažalost to neće vratiti preminulog pacijenta, ali će rasvijetliti okolnosti ovog događaja. Iako to ne može nadomjestiti gubitak obitelji u ovom teškom trenutku, bit će učinjeno sve da se utvrde činjenice', izjavio je Beroš".

Očekuju se novi detalji

U 17 sati se očekuje izjava iz bolnice.

"Opća bolnica Varaždin obavještava da će izjavu za medije vezano uz tragičan događaj u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, dati Pročelnica Službe Tatjana Jurkin Vnučec, dr.med. internist subspecijalist kardiologije, danas 30.07.2021. godine u 17:00 sati u bolničkom krugu Novi Marof, Varaždinska 2, ispred zgrade palijativne skrbi Novi Marof", objavili su.

Uskoro opširnije.

 

Pročitajte više