U Brazilu dovela mrtvaca u banku da digne kredit. Rezultati obdukcije su uznemirujući

Screenshot: X

Brazilska policija uhitila je ženu koja je osumnjičena da je u banku dovela mrtvog čovjeka, za kojeg je rekla da joj je ujak, kako bi mogla podići kredit. Na društvenim mrežama se pojavila videosnimka na kojoj se vidi kako žena na šalteru banke Itau, u Rio de Janeiru, podiže glavu starijeg čovjeka u invalidskim kolicima i pokušava u njegovu ruku staviti olovku. 

Policija navodi da je osumnjičena pokušavala podići kredit u iznosu od 3000 dolara, koji je banka već odobrila, no za koji je trebalo i odobrenje ujaka. Muškarac na snimci nije reagirao na zahtjeve žene. Dok mu je ona pokušavala dati olovku, ruka je bila mlitava, a glava mu je padala unatrag, piše CNN.

"Ne mogu se potpisati umjesto tebe, to moraš ti"

"Ujače, slušaš li? Moraš potpisati. Ako ne potpišeš, nema šanse. Ne mogu se potpisati umjesto tebe, to moraš ti. Ajde potpiši, ne radi problem, ne mogu više", čuje se kako mu žena govori. Jedan od zaposlenika banke je tom trenutku rekao kako se starija osoba vjerojatno ne osjeća dobro. 

Šef civilne policije Rio de Janeira Fabio Luis Souza je kazao da su djelatnici banke tada odlučili pozvati hitnu pomoć. Kada su stigli bolničari, zaključili su da je muškarac bio mrtav nekoliko sati i da više nije bio živ kada je doveden u banku. Policija provodi istragu i pokušava utvrditi koja je točno veza između osumnjičene i mrtvog čovjeka. Za sada nije podignuta optužnica. 

Obiteljski odvjetnik je negirao izvješće policije: "Stvari se nisu tako odvijale. Muškarac je dovezen u banku živ. Moja klijentica je potpuno potresena, pije lijekove." 

Autopsija otkrila nove detalje

Brazilska novinska kuća Metrópoles dobila je obdukcijski izvještaj koji ukazuje da su smrt muškarca uzrokovali "bronhoaspiracija i zatajenje srca". Također je utvrđeno da je pothranjen.

"Takvi podaci potvrđuju nekroskopski nalaz pothranjenosti i bronhoaspiracije. Prethodna srčana bolest također je pridonijela smrti", piše u nalazu.

Mrtvozornički ured čeka rezultate dodatnog testa kako bi se utvrdilo je li muškarac otrovan.

Business Insider izvještava da je stručnjak koji je potpisao preliminarnu forenzičku analizu zaključio da nema dovoljno dokaza da se zaključi je li Paulo umro na putu do ili unutar banke ili je umro prije toga. Međutim, obdukcija je otkrila da krvni ugrušci u njegovu vratu sugeriraju da je umro ležeći.

Odvjetnik i dalje tvrdi da je njegova klijentica nevina, kaže i da ima svjedoke. Istraga se nastavlja.

Pročitajte više