U Bruxellesu 3 osobe ozlijeđene u napadu nožem, jedna teško. Napadač uhićen

Screenshot: Twitter

TRI su osobe ozlijeđene, među njima jedna teško, u napadu nožem poslijepodne u Bruxellesu u stanici podzemne željeznice, pokazuju novi podatci belgijske policije koja je uhitila napadača.

"Napad nožem na stanici Schuman: zahvaljujući suradnji policijskih služba (...) napadač je brzo uhićen", napisao je na Twitteru gradonačelnik Bruxellesa Philippe Close.

Pošto je isprva izvijestila u jednoj ozlijeđenoj osobi, savezna policija je poslije rekla za AFP da su u napadu ozlijeđene tri osobe, među kojima je jedna "kritično". Dok motivi 30-godišnjeg napadača ostaju nepoznati, policija je isključila da se radi o terorističkom napadu, objavio je ured tužitelja.

"Osoba s psihičkim problemima"

Iz dobro obaviještenog izvora doznaje se da je uhićenik "osoba sa psihičkim problemima".

Novinar francuske novinske agencije izvijestio je s mjesta događaja da je oko 18 sati nekoliko policajaca u civilu trčalo prema peronu stanice Schuman, koja je tek nekoliko desetaka metara udaljena od zgrade Europske komisije i Europskog vijeća.

Jedna žena je u tom trenutku upozoravala putnike koji su ulazili u stanicu da ne silaze, rekavši da je dolje osoba naoružana nožem. Policijska istraga se nastavlja.

Pročitajte više

 

Pročitajte više