U Caritasovu akciju "Za tisuću radosti" uključila se i "Podravka"

U BOŽIĆNU humanitarnu akciju Hrvatskog Caritasa "Za tisuću radosti" s tisuću obiteljskih paketa za jednako toliko najsiromašnijih obitelji u Hrvatskoj uključila se i "Podravka", priopćio je danas Hrvatski Caritas.

Tako će vrijedna "Podravkina" donacija, koja sadrži neke od najpoznatijih proizvoda te domaće tvrtke, ovih dana naći put do obitelji u potrebi kako bi im blagdan Božića bio radosniji, napominju iz Caritasa.

Dodaju i kako će tih tisuću obiteljskih paketa biti raspodijeljeno putem mreže četrnaest biskupijskih Caritasa.

U Caritase nadbiskupije Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita, te Caritase biskupija Varaždina, Požege, Đakova, Poreča, Gospića, Šibenika i Dubrovnika bit će upućeno osamdeset "Podravkinih" obiteljskih paketa, a u Caritas eparhije Križevci, te biskupija Krk i Hvar četrdeset takvih paketa.

Biskupijski će Caritasi potom raspodijeliti pakete među obiteljima čije im je teško stanje poznato prema prioritetnim listama sačinjenim na temelju podataka župnih Caritasa, pojašnjavaju u Hrvatskom Caritasu.

Kako podsjećaju, u božićnu akciju Hrvatskog Caritasa do sada su se uključili brojni pojedinci, tvrtke, gradovi i škole, a do ovog je trenutka u donacijama prikupljeno oko milijun i sedamsto tisuća kuna, od čega oko milijun i dvjesto tisuća kuna u novčanim sredstvima, a oko petsto tisuća kuna u protuvrijednosti u proizvodima i uslugama (prehrambene namirnice, odjeća, obuća, školski pribor i igračke).

Pročitajte više