U centru Beograda pretukli bivšeg savjetnika srpskog predsjednika Borisa Tadića

U SUBOTU oko 4 sata su u centru Beograda četvorica grčkih državljana, inače službenika Pireus banke, i njihov prijatelj, građevinski poduzetnik iz Voždovca, 15 minuta tukli Jovana Simića, bivšeg savjetnika srpskog predsjednika Borisa Tadića za pitanja suradnje sa sudom u Haagu. Kako prenosi Press, pritom su prijetili prolaznicima i policiji.

Sve se dogodilo na kružnom toku ispred hotela Slavija, kad su Grci Peugeotom 307 i njihov prijatelj u Mercedesu S500, zbog prebrze vožnje, naletjeli na Simićev Audi. Nakon nesreće su izašli iz svojih automobila te su prišli Simiću i počeli ga psovati i vrijeđati. Bahati vozač Mercedesa, građevinski poduzetnik iz Voždovca, u jednom je trenutku udario Simića i srušio ga na tlo. Tada su se pridružili i Grci i svi su zajedno, prema pisanju Pressa, skoro 15 minuta udarali Simića koji je ležao pored svog automobila.

I dok je Simić u kratkom telefonskom razgovoru potvrdio da je doživio prometnu nesreću, ali je rekao kako "nije bilo ništa dramatično i spektakularno" i kako je to "bila mala svađa, ali dogovorili su se i ljudi iz drugog automobila su mu platili štetu", jedan od očevidaca nesreće je ispričao kako je "grupa mladića šutirala čovjeka koji je ležao na asfaltu, a najstrašnije od svega je bilo to što je mladić iz Mercedesa, da bi se pokazao pred svojim prijateljima strancima, tukao čovjeka i cijelo vrijeme govorio kako on radi u policiji i kako njemu nitko ništa ne može". Bahati vozač je dobacivao i prolaznicima: "Marš u auto, što gledate? Hoćete da i vama jebem mamu? Jel' znate vi tko sam ja?". Vikao je i kako će svi koji se umiješaju "najebati".

U međuvremenu je slučajno naišla i Simićeva prijateljica, koja je zaustavila svoj auto i pokušala mu pomoći, ali ju je vozač Mercedesa ošamario. On je policiji rekao kako je nije ošamario već ju je "povukao za kosu i odgurnuo, jer je mislio da je novinarka". Pravim novinarima koji su se zatekli na mjestu događaja, vozač Mercedesa je pred policijom, koja se oglušila na njegovo bahato ponašanje i prijetnje, rekao: "Sve ću vas pobiti napišete li nešto i budem li vidio neke slike".

I.M.
Foto: Press

Pročitajte više