U centru Rijeke otvoren restoran i studentski klub Studentskog centra

Foto: Grad Rijeka

U najužem središtu Rijeke, na Trgu 128. brigade HV, u blizini Korza, danas je otvoren novi višenamjenski prostor Studentskog centra Sveučilišta u Rijeci, koji se sastoji od studentskog kluba i a la carte restorana. 

Restoran nazvan Slano&Slatko i studentski klub su uređeni u nekadašnjim prostorima Dječjeg odjela Stribor Gradske knjižnice Rijeka, koji je preseljen u Dječju kuću Art-kvarta Benčić.

Restoran s pedesetak mjesta

Restoran, otvoren za sve građane, ima pedesetak sjedećih mjesta, a u planu je otvaranje terase pred restoranom. U prvom razdoblju će raditi do 16 sati, zbog teškoća u pronalaženju kuhara i konobara pred turističku sezonu, a nakon toga će se nastojati produljiti radno vrijeme.

Prostor ima površinu od 250 četvornih metara, a spojen je stubištem sa Sveučilišnom knjižnicom, koja se nalazi na višim katovima iste zgrade. Studenti za sad neće moći koristiti "iksice" u restoranu, ali će se u suradnji s nadležnim ministarstvom pokušati ostvariti pravo studenata da plaćaju restoranske cijene s popustom.

Pola milijuna eura

U uređenje, koje je trajalo više od godinu dana, uloženo je oko pola milijuna eura.

Na otvorenju u petak okupljenima su se obratili gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, predsjednik Upravnog vijeća Studentskog centra Rijeka Alen Jugović, ravnatelj Studentskog centra Goran Manestar i predsjednica Studentskog zbora riječkoga sveučilišta Lana Par.

Pročitajte više