Socijalna radnica zadužena za Nikoll stigla s bolovanja. Upravo je saslušavaju

Foto: Facebook

SOCIJALNA radnica koja je radila na slučaju umrle djevojčice Nikoll iz Nove Gradiške danas se vratila s bolovanja i, kako doznajemo, upravo je u tijeku njeno saslušanje.

"Socijalne radnice našeg centra saslušane su još u petak, no morala se saslušati i socijalna radnica koja je bila nositeljica predmeta, i to se upravo radi. Ona je bila na bolovanju jer je bila pozitivna na covid i danas se vratila. Upravo je u tijeku nadzor, dakle u tijeku je njeno saslušanje", rekla je za Index vršiteljica dužnosti Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški Marija Jugović.

V.D. ravnatelja: Nadzor neće biti završen danas, sve se šalje u ministarstvo

Zanimalo nas je hoće li nadzor danas biti završen.

"Nadzor danas neće biti gotov, no bit će ovaj tjedan. Sve to moramo poslati u Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike", rekla nam je Jugović, koja je postavljena kao v.d. ravnatelja centra odmah nakon smjene dotadašnjeg ravnatelja Branka Medunića.

Jugović je prošli tjedan rekla da je smijenjeni ravnatelj Branko Medunić i dalje zaposlenik centra, a ako izvid ministarstva pokaže propuste djelatnika u slučaju teško ozlijeđene djevojčice, najavila je otkaze i sankcije.

Nikoll pretukla majka, umrla je

Podsjetimo, malena Nikoll, 2.5-godišnja curica, je prije gotovo dva tjedna dovezena u bolnicu u zagrebačkoj Klaićevoj ulici s teškim ozljedama glave, nakon što ju je brutalno pretukla majka, a preminula je na Uskrs.

Dijete ostavili u CZSS-u pa ga nakon dvije godine tražili

Prije dvije godine roditelji su je ostavili u Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška, da bi u studenom prošle godine tražili da im djevojčicu centar vrati, što su u CZSS-u i napravili.

Nakon smrti curice krenula je istraga, koja je utvrdila da su je roditelji mjesecima zlostavljali i zanemarivali, a centar je za sve znao. Roditelji su uhićeni, a ravnatelj centra je, kako smo već naveli, smijenjen.

Državna tajnica u Ministarstvu socijalne politike Marija Pletikosa prošli je pak četvrtak izjavila da se nalaz stručnih službi u centru za socijalnu skrb očekuje početkom ovog tjedna, kada bi, kako je navedeno, trebalo biti poznato tko je odgovoran u slučaju smrti 2.5-godišnje djevojčice iz Nove Gradiške.

Stručni nadzor u Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški provodi Komora psihologa i Komora socijalnih radnika, a podsjetimo kako je socijalna radnica koja je radila na slučaju umrle djevojčice otišla na bolovanje odmah nakon što je u javnost izašao slučaj malene Nikoll.

Zbog nanošenja teških ozljeda koje su rezultirale smrću dvoipolgodišnje djevojčice Županijsko državno odvjetništvo sumnjiči majku djevojčice, a i majku i oca sumnjiči za zanemarivanje djece. Oboje su trenutno u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

Pročitajte više