U četvrtak potpisivanje projekta specijalizacije iz obiteljske medicine

MINISTAR zdravstva Andro Vlahušić potpisat će u četvrtak, 5. lipnja, s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, zagrebačkim Medicinskim fakultetom i Hrvatskom liječničkom komorom projekt usklađivanja djelatnosti obiteljske medicine s europskim standardima, najavljeno je iz Ministarstva zdravstva.

Projekt će obuhvatiti sve liječnike obiteljske medicine u dobi do 51 godine, a njime će se osigurati da do 2015. godine svi liječnici obiteljske medicine u Hrvatskoj budu specijalisti u svom području.

Vlahušić upozorava da u Hrvatskoj, unatoč tradiciji dužoj od četiri desetljeća u specijalističkoj edukaciji iz obiteljske medicine, danas svega 30 posto liječnika obiteljske medicine ima specijalističku edukaciju.

Ministarstvo zdravstva ove će godine odobriti 150 specijalizacija iz obiteljske medicine, a do 2015. svi će liječnici obiteljske medicine biti specijalisti.

Ta je odluka u skladu s dokumentima Svjetske zdravstvene organizacije i Europske unije (EU) te iskustvom tranzicijskih zemalja, a realizacijom toga projekta Hrvatska će ispuniti zahtjeve EU - obavezno trogodišnje specijalističko obrazovanje za sve liječnike obiteljske medicine.

Projekt će biti potpisan u četvrtak u Domu zdravlja Zagreb Centar, Zdravstvena stanica Dugave-Travno.

Pročitajte više