U državnoj garaži u centru Zagreba je privatni automobil Frka-Petešića

Foto: Index, Tomislav Miletic/PIXSELL

KAKO je jučer otkrio Index, predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka-Petešić osim državnog stana od 96 m2 u najstrožem centru Zagreba dobio je i državne prostore, također u strogom centru grada. 

>> Otkrivamo: Frka-Petešić koristi još državnih prostora u centru Zagreba

Frka na raspolaganju osim stana od 96 m2 dobio i dva državna prostora u strogom centru grada

Frka-Petešić je na raspolaganje za spremanje svojih pokretnina, kako su nam jučer objasnili iz Državnih nekretnina, dobio podrumske prostorije u Palmotićevoj 24. Prema informacija Indexa, Frka-Petešić je na raspolaganje dobio i garažu koja se, kao i podrumske prostorije, nalazi u dvorištu zgrade u Palmotićevoj ulici, no iz Državnih nekretnina su izbjegli reći koristi li Frka-Petešić garažu ili za što točno. 

Potvrđeno Indexu - u državnoj garaži je auto Frka-Petešića

No Indexu je večeras potvrđeno - u garaži u Palmotićevoj 24 nalazi se automobil Frke Petešića. "U garaži se nalazi automobil Golf gospodina Zvonimira Frka-Petešića iz 2001. godine", potvrdili su nam iz vlade.

Riječ je o automobilu koji predstojnik ureda Andreja Plenkovića navodi i u imovinskoj kartici. Jasno, Frka-Petešić za svakodnevne aktivnosti ima na raspolaganju i službeni automobil.

Navode kako su Frka-Petešiću iz Državnih nekretnina 2017. rekli da u garaži i podrumu u Palmotićevoj ulici može držati svoje pokretnine te da on "nije tražio ništa što mu ne pripada". Na pitanje postoji li pisana odluka o tome da se ti prostori dodijele za smještaj pokretnina Frka-Petešiću zasad nismo uspjeli dobiti decidiran odgovor.

Kako iz vlade pravdaju dodjelu dva prostora Frki-Petešiću uz stan od 96 m2

"Gospodinu Frki-Petešiću nisu dodijeljene nekretnine na korištenje na navedenoj lokaciji, već kao i drugi korisnici službenih stanova ima mogućnost privremenog smještaja pokretnina u zajedničkim dijelovima u okviru prostorija Državnih nekretnina. Jednaka mogućnost vrijedi i u pogledu korištenja parkirnog mjesta", naveli su još iz vlade. 

No zato smo dobili odgovor i što Frka-Petešić drži u podrumskim prostorijama. Tamo je predstojnik Plenkovićeva ureda smjestio - kolekciju knjiga. 

U podrumskim prostorijama je kolekcija knjiga Frka-Petešića

"Kako g. Frka-Petešić posjeduje zbirku od više tisuća knjiga, koja nije sva stala u službenom stanu u Jurišićevoj, i kako u zgradi u kojoj stanuje Državne nekretnine nemaju pripadajućeg podruma, omogućeno mu je da dio svojih pokretnina, uglavnom knjiga te hrvatskog i francuskog novinskog arhiva iz doba Domovinskog rata, odloži u podrumsko skladište Državnih nekretnina", navode iz vlade. 

Na dodatni upit kako to da knjige Frka-Petešića nisu stale u državni stan od 96 kvadrata koji je dobio kazali su da je riječ o zbirci od nekoliko tisuća knjiga Frka-Petešića i njegova oca te da se dio knjiga nalazi u stanu, a dio u spremištu. 

Pročitajte više