U Dubrovačko-neretvanskoj županiji troje novozaraženih, testirano 436 ljudi

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

U DUBROVAČKO-NERETVANSKOJ županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, dok se oporavilo sedam osoba, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

Zaražena je po jedna osoba iz Dubrovnika, Stona i s Lastova. Od sedam oporavljenih šest ih je iz Metkovića, a jedna iz Kule Norinske.

U posljednja 24 sata obrađeno je 436 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 85.993.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirane su tri osobe pozitivne na koronavirus. U samoizolaciji je 188 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, od čega jedan na granici, što je ukupno 848 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Dubrovački gradonačelnik: Antivakseri nas cijepljene očito smatraju budalama

Dubrovački gradonačelnik jučer je prilikom dolaska aviona iz Amerike komentirao stanje oko cijepljenja.

"Činjenica je da smo uspostavili zračni most, da je zdravstvena sigurnost u Dubrovniku na vrlo visokoj razini, danas dvoje novozaraženih... Stvari idu u dobrom smjeru. No, moramo podizati razinu svijesti svih onih sugrađana koji se još uvijek nisu cijepili. Po našim procjenama, procijepljenost je na 47 posto u Dubrovniku, što nije dovoljno", kazao je Franković.

"Ako želimo sezonu i u rujnu i listopadu, moramo se cijepiti jer time osiguravamo kruh na našim stolovima. Čak 80 posto nas živi isključivo od turizma. Ne razumijem ljude koji su antivakseri i koji nas 47 posto koji smo se cijepili očito smatraju budalama. A mi se nismo cijepili da bismo zaštitili svoje zdravlje, nego kako bismo s jedne strane smanjili mogućnost širenja zaraze u gradu, a s druge strane kako bismo osigurali oporavak dubrovačkog gospodarstva", dodao je Franković koji smatra da vlada ima pravo zbog uvođenja restrikcija za one koji se ne žele cijepiti, a mogu.

 

 

Pročitajte više