U Dubrovniku pretukli mladića, objavljena snimka. Uhićena dvojica maloljetnika

Na društvenim mrežama sinoć se pojavila snimka tučnjave na plaži u uvali Lapad u Dubrovniku, na kojoj dvojica mladića udaraju trećeg, dok jedan mladić sve snima. 

Na snimci se vide i druge osobe koje promatraju napad te se čuju glasovi koji podržavaju napadače. Na početku snimke samo jedna osoba napada žrtvu, ali nakon što mladić padne na pod, s leđa mu dolazi drugi napadač i nogom ga udara u prsa. 

Žrtva se pokušava odmaknuti, ali dvojica napadača ga slijede i ponovno udaraju. Povremeno se čuju glasovi koji pozivaju napadače da prestanu tući mladića. Jedan od napadača više puta viče: "Znaš li ti đe si došo?"

Dvojica mladića uhićena

Dvojica mladića uhićena su danas i uskoro će biti predana pritvornom nadzorniku, objavio je Dubrovački dnevnik.

Maloljetnici uključeni u tučnjavu nisu zatečeni na mjestu događaja, a kriminalističko istraživanje je nastavljeno.

Obaviješten i DORH

Dubrovački vjesnik piše kako je policija razgovarala s oštećenim u prisutnosti njegova oca, a navodno su saslušani i drugi maloljetnici u pratnji roditelja. O slučaju vršnjačkog nasilja obaviješteno je i Državno odvjetništvo u Dubrovniku.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić potvrdio je za Dubrovački vjesnik kako napadnuti dječak nije hospitaliziran, već je nakon ukazane liječničke pomoći pušten na kućnu njegu.

Pojavio se novi video, navodno je na njemu jedan od napadača

Nakon objave snimke s plaže DuListu se javila maloljetna čitateljica koja im je poslala novi video s druge lokacije. DuList piše da se na njemu nalazi napadač s plaže. Snimljen je u parku Luja Šoletića u Gružu.

Screenshot: DuList

"Ova tučnjava se dogodila u srijedu u parku u Gružu. Isti mladić iz Uvale i njegova cura napali su grupu djevojčica i njihovog momka. U videu se jasno vidi kako ta osoba nagovara i podržava svoju curu u napadu na ostale", piše maloljetnica i apelira na policiju da sankcionira ovakvo ponašanje.

Snimka prikazuje svađu više djevojaka i mladića koji naizgled potiče jednu od njih da napadne druge. To se nije dogodilo, ali u jednom trenutku mladić drugoj djevojci iz ruke otima mobitel i baca ga.

Tučnjave organiziraju na TikToku?

DuList piše i da su iz niza kontakata s dubrovačkim srednjoškolcima doznali da je riječ o valu nasilničkog ponašanja koji se potiče na društvenoj mreži TikTok. Naime, u grupi Moli se Dubrovnik dogovaraju se tučnjave te imenom i prezimenom spominju sudionici događaja. 

Foto: DuList

Portal navodi da u ovim organiziranim nasilnim okršajima sudjeluju i mlade djevojke. Preko TikToka se pozivaju njihovi vršnjaci da u što većem broju dođu popratiti "fight".

Iz PU dubrovačko-neretvanske su potvrdili da imaju zabilježen i slučaj vršnjačkog nasilja u Gružu te da se provodi kriminalistička obrada.

Pročitajte više