U dvije akcije zagrebačka policija zaplijenila kilogram heroina

ZAGREBAČKA policija u protekla je dva dana prekinula lanac organiziranog krijumčarenja heroina iz jugoistočne Europe i otkrila još jednog preprodavača te droge, a u tim dvjema odvojenim policijskim akcijama uhićeno je šest osoba i zaplijenjeno više od kilograma heroina.

U akciji u kojoj su s utorka na srijedu uhićena četvorica muškaraca, u dobi od 26, 46 i dvojica od 45 godina, korištene su metode tajnog snimanja i praćenja, izvijestila je danas zagrebačka policija koja četvoricu uhićenika sumnjiči da su dulje vrijeme zagrebačko narko tržište opskrbljivali većim količinama heroina. Njihov identitet nije otkriven.

U policiji kažu da je dobro organiziranu skupinu osnovao 46-godišnjak kojega se sumnjiči da je osobno iz jugoistočne Europe krijumčario veće količine heroina u Zagreb, gdje su drogu preprodavala ostala trojica osumnjičenika. Policija nije izvijestila u kojoj zemlji je heroin nabavljen.

Od skupine krijumčara i preprodavača zaplijenjeno je 66 grama heroin te 498 grama smjese heroina, kofeina i paracetamola. U policiji kažu da će daljnja toksikološka vještačenja pokazati koliki je udio heroina u toj smjesi.

Četvorica uhićenika, od kojih samo jedan nije od ranije poznat policiji zbog zloporabe droga, krađa i nasilništva, privedeni su danas istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, kao i dvojica osumnjičenika uhićena u drugoj policijskoj akciji u kojoj je zaplijenjeno 498 grama heroina.

Policajci su u srijedu poslijepodne u Gruškoj ulici legitimirali 35-godišnjaka kod kojega su pronašli digitalnu vagu s tragovima heroina i 18 grama te droge, pakirane u četiri vrećice. Gotovo istovremeno, u užem središtu Zagreba uhićen je 45-godišnjak za kojega se sumnjalo da pomaže 35-godišnjaku u skrivanju droge.

Policija je od suda ishodila nalog za pretragom stana 45-godišnja te je ispod ormara pronašla dva paketa u kojemu je u manjim vrećicama bilo ukupno 227 grama heroina. Pronađena je i plastična vrećica, omotana aluminijskom folijom i oblijepljena samoljepljivom trakom, u kojoj se nalazilo 253 gram heroina.

U policiji kažu da je 35-godišnjak iskoristio kratko poznanstvo s 45-godišnjakom, njegovo loše imovinsko stanje i naivnost te je njegov stan koristio isključivo za prepakiravanje i skrivanje droge.

Prvoosumnjičeni je policiji poznat od 2002. kada je uhićen s heroinom i kokainom, zbog čega je pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu. U policiji kažu da osumnjičeni 35-godišnji preprodavač i skupina krijumčara heroina iz jugoistočne Europe nisu povezani.

Pročitajte više