U eksploziji automobilske bombe u Srbiji ozlijeđen policajac

U EKSPLOZIJI bombe u Bujanovcu na jugu Srbije teže je ozlijeđen pripadnik multietničke policije. Njegova supruga i dvije prolaznice su lakše ozlijeđene.

Bomba podmetnuta ispod službenog vozila MUP-a eksplodirala je u nedjelju u 20.45 sati nešto dalje od centra grada. Teško je ozlijeđen 39-godišnji policajac Bljerim Mustafa, njegova 32-godišnja supruga Ljucije lakše, kao i dvije maloljetne slučajne prolaznice.

"Ozlijeđeni pripadnik MUP-a ima prijelom potkoljenice, prijelom 6. i 7. rebra i radi se o teškim tjelesnim ozljedama. Ostali su lakše ozlijeđeni", rekao je za B92 ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Đačić.

Eksplozija službenog automobila MUP-a marke Peugeot 205 dogodila se nekoliko stotina metara od zgrade općine, na početku Kosovske ulice, u kojoj žive Albanci. Vrlo jaka detonacija čula se i u drugom dijelu Bujanovca.

Đačić: Postoje indicije da se radi o terorističkom činu

"Postoje indicije da se radi o terorističkom činu jer su žrtve ne samo pripadnici MUP-a, već i obični građani", rekao je Đačić.

Nepoznate osobe su 12. studenog 2001. godine pucale na obitelj Bljerimova brata Besnika i teško ozlijedile četverogodišnje dijete i majku. Besnik je tada bio polaznik tečaja za multietničku policiju u kojoj je Bljerim već radio.

Ministar je rekao da se najvjerojatnije radi o napadu koji su organizirali Albanci koji se protive multietničkoj policiji.

"Ovaj događaj sigurno ne doprinosi zajedničkom i mirnom životu građana na jugu Srbije. Više puta smo isticali da sve poslove osiguravanja javnog reda i mira trebaju preuzeti pripadnici multietničke policije koja postoji u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, ali upravo sada se događaju napadi na pripadnike iz albanske nacionalne manjine i mislim da je to ono što svi zajedno moramo osuditi", rekao je.

Pročitajte više