U eksploziji u Zagrebu ozlijeđena starica, kuća uništena: "Mislila sam da je potres"

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

JAVNA vatrogasna postrojba Grada Zagreba oko 12 sati zaprimila je dojavu o eksploziji na adresi Kozari put IV. 193. Uslijed detonacije nastala su značajna oštećenja na objektu, a jednoj je osobi pružena hitna medicinska pomoć. 

Kako su za Index rekli iz zagrebačke policije, u kući u kojoj se dogodila eksplozija u Kozari putu IV. bila je 84-godišnja vlasnica koja je ozlijeđena. Prevezena je u Traumatološku kliniku u Zagrebu gdje su joj utvrđene lakše ozljede. 

"Mislila sam da je potres"

"Kuhala sam ručak i odjednom se čulo nešto kao bomba. Ja sam mislila da je potres. Izletjela sam, ali vidim, kuća se ne ljulja. Pogledala sam preko i onda sam vidjela što je", kazala je susjeda za RTL.

"Ima neke površne opekotine prvog i drugog stupnja na rukama, nešto malo sitno na licu i nešto kože što je izgorjelo, ali sve u svemu je u dobrom općem stanju pa je nismo zadržali, nego smo je poslali na kućno liječenje. Doći će sutra na kontrolni pregled pa ćemo onda u slučaju nekog pogoršanja dalje intervenirati što treba", rekao je liječnik Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre Milosrdnice Tomislav Vlahović. 

"Kući nema spasa, to je za rušenje"

Starica, koja je nakon nedavne smrti supruga ostala sama, sada se, nažalost, nema gdje vratiti. 

"Ma kući nema spasa, to je za rušenje. Nadam se da će ljudi biti humani, da će netko moći pomoći toj starici da ne ide u dom. Trebala bi se napraviti neka gesta da se nju zbrine", kaže susjed Hasan. 

Jer kuća u kojoj je do sada živjela svakog bi se trenutka i sama od sebe mogla sravniti sa zemljom.   

Osim vatrogasaca na terenu su bili i Policijska uprava zagrebačka, Elektra Zagreb, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Vatrogasna postrojba Zagreb objavila je kako će uzrok utvrditi policija, ali da se čini kako se radi o eksploziji plina. 

 

Pročitajte više