U Gazi ubijen sin izraelskog ministra ratne vlade. Borio se u tunelima

Foto: Twitter/Yair Lapid

U Gazi je ubijen sin bivšeg zapovjednika izraelske vojske Gadija Eisencota, koji trenutno obnaša funkciju ministra u ratnoj vladi. Izraelska vojska navodi da je 25-godišnji bojnik Gal Eisenkot danas stradao na sjeveru Pojasu Gaze. Mediji pišu da je Eisenkot zadobio teške ozljede nakon eksplozije tunelskog okna te da je kasnije preminuo u bolnici.

Premijer Benjamin Netanyahu je rekao da su njemu i njegovoj supruzi slomljena srca i da je Gal Eisenkot pravi heroj. "Naši heroji nisu uzalud pali. Borit ćemo se do pobjede", poručio je Netanyahu. 

Tko je Gadi Eisenkot?

Gadi Eisenkot (63) je umirovljeni general koji je služio kao načelnik izraelskog glavnog stožera od 2015. do 2019. godine. Kao zastupnik stranke Nacionalnog jedinstva, on je također član Netanyahuove izvanredne vlade uspostavljene nakon što je Hamas napao Izrael 7. listopada, piše BBC.

Militanti Hamasa su tijekom napada ubili oko 1200, a oteli oko 240 ljudi. Izrael je odgovorio bombardiranjem Gaze i pokretanjem kopnene invazije. Dužnosnici Hamasa u Gazi kažu da je od početka sukoba ubijeno više od 17.000 Palestinaca, uglavnom civila, dok se još tisuće vode kao nestali. 

"Ova fotografija. Ovaj zagrljaj. Otac i sin. Obojica u uniformi"

Vlasti su obavijestile Eisenkota o ozljedama sina dok je bio u posjetu južnom zapovjedništvu Izraelskih obrambenih snaga (IDF). Brojni dužnosnici izraelske vlade i zastupnici su također uputili sućut obitelji Eisenkot. 

Čelnik oporbe Yair Lapid objavio je fotografiju Gala i Gadija Eisenkota kako se grle u vojnim uniformama. "Ova fotografija. Ovaj zagrljaj. Otac i sin. Obojica u uniformi. Obojica vojnici. Obojica su se odazvali pozivu, bili tu kada je trebalo, napravili sve što je potrebno. Sudbina cijele nacije je u jednom zagrljaju", napisao je Lapid na društevnim mrežama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.