U gorskoj Hrvatskoj i na Sljemenu past će snijeg. Za par dana stižu ljetne vrućine

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Danas će biti promjenljivo vrijeme, ponegdje i pretežno oblačno, piše DHMZ. Poslijepodne se očekuje mjestimična kiša, a najizglednija je na sjevernom Jadranu, gdje su navečer mogući jači pljuskovi s grmljavinom. U gorskoj Hrvatskoj može pasti i snijeg.

Na istoku i jugu zemlje bit će više sunčanih razdoblja.

Vjetar će biti slab i umjeren, sjeveroistočni i istočni, dok će na istoku ujutro prevladavati sjeverozapadnjak. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura te istočnjak, a u Dalmaciji se očekuje jugo u drugom dijelu dana.

Najviša dnevna temperatura bit će između 9 i 14 stupnjeva Celzijusa, u gorju niža, dok se na obali očekuju temperature od 13 do 18°C.

Snijeg i na Sljemenu

Kako je rekao dežurni prognostičar Tomislav Kožarić jutros u razgovoru za Radio Sljeme, prema kraju dana može se očekivati i dosta snježnog pokrivača u gorskoj Hrvatskoj, pa je preporuka da oni koji su već mijenjali zimske u ljetne gume dobro provjere ima li snijega. Rekao je da će snijega biti i na Sljemenu te se ne preporučuje ići na Sljeme s ljetnim gumama. Kožarić je otkrio da početkom idućeg tjedna ponovo dolaze ljetne temperature i to čak oko 25 stupnjeva!

Sutra slično

Sutra se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme s povremenom kišom i lokalno mogućim jačim pljuskovima. Prijepodne će kiša uglavnom padati na zapadu zemlje, dok će poslijepodne zahvatiti i ostale dijelove. U gorskoj Hrvatskoj će oblačno vrijeme donijeti povremene snježne padaline, dok će najviše sunčanih razdoblja biti u Dalmaciji.

Vjetar će biti uglavnom umjeren, sjeverni i zapadni. Na sjevernom Jadranu očekuje se jaka bura, dok će u Dalmaciji prijepodne puhati umjereno jugo i jugozapadnjak, koje će popodne prijeći u sjeverozapadnjak.

Temperatura zraka ujutro će biti između 2 i 6 stupnjeva Celzijusa, dok će na Jadranu biti toplije, s temperaturama između 7 i 11°C. Najviša dnevna temperatura na zapadu će biti većinom između 9 i 14 stupnjeva Celzijusa, dok će na istoku i jugu zemlje temperature dosezati između 16 i 19°C.

Pročitajte više