U Gradsko vijeće Splita ulazi bivši šef Mladeži HDZ-a koji je nedavno priveden zbog pucnjave

Foto: Facebook

BIVŠI šef mladeži HDZ-a Ante Zoričić ulazi u Gradsko vijeće umjesto Igora Boraske. Zoričić je bio na listi zajedno sa Boraskom i imali su dogovor da on odradi posljednju godinu mandata. Smjena će se obaviti na idućoj sjednici Gradskog vijeća za sedam dana.

Zoričić je prije mjesec i pol bio priveden zbog pucanja ispred svoje kuće i sukoba sa susjedom. Prijavljen je zbog prekršaja Zakona o oružju, dok ga je susjed prijavio za prijetnju. Zoričić nam je kazao kako je ta priča završena i da kaznenog postupka neće biti. Zbog incidenta je zamrznuo i svoj status predsjednika Taekwondo kluba Marjan.

Zoričić: Nemam namjeru štimati pitanja

Boraska je bio čvrsto uz Baldasara, a poneku kritiku dobio je i zbog toga što mu je gradonačelnik Baldasar zaposlio suprugu u gradskoj tvrtki Splitska obala. Kako će se Zoričić postaviti? Političkog iskustva svakako mu ne manjka, premda je iz HDZ otišao prije 15 godina, nakon sukoba sa Ivom Sanaderom, koji ga je dao na stranački sud jer je tražio da vodstvo stranke pozdravi pripadnike Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata.

"Baldasar me ničim nije zadužio i nemam nikakvih obaveza. Što bude dobro, podržat ću. Nemam namjeru štimati pitanja. Napravio sam veliku pauzu i rasterećen sam nekih stvari. Osobno ne vidim nikakve razlike između ovih glavnih političkih opcija. Želim pričati o pravim stvarima. Recimo, kako djeca na cesti prema Žrnovnici nose na glavi led svjetiljke da ih ne bi auto pregazio. To su problemi koji se moraju riješiti", kaže Zoričić.

Čepo: Ne mislim rušiti Baldasara sa HDZ-om i Marijanom Puljak

Neće to biti jedina izmjena u Gradskom vijeću. Novost je i da se vraća SDP-ovac Gojko Čepo, koji je prije nešto više od pola godine zamrznuo mandat te ga je u Gradskom vijeću zamijenio tajnik Foruma mladih Bojan Kralj. Čepo se vraća, no tvrdi da to nema veze sa posljednjim događanjima u SDP-u, odnosno, izbacivanju Ive Baldasara iz stranke.

"To je puka koincidencija. Baldasara ne mislim rušiti sa HDZ-om i Marijanom Puljak", kazao nam je Čepo, koji je najprije bio savjetnik gradonačelnika za komunalu, a potom se zaposlio u gradskoj tvrtki Vodovod i kanalizacija.

Pročitajte više