U gradu pod Srđem podrumi puni vode: U pola sata palo 42 litre kiše po metru kvadratnom

JAKO NEVRIJEME koje je danas poharalo jug Hrvatske ostavilo je svoje tragove i u dubrovačkoj Tvornici ugljenografitnih proizvoda u koju je kroz podrumski prozor istekla kišnica.

Oborinske vode su halu veliku 300 četvornih metara napunile tako da je vode bilo do visine od 1,5 metara. "Stotine su kubika oborinskih voda u slapovima prodirale te iznova punile tvorničku proizvodnu halu. Ovaj je put šteta najveća. Satima po prestanku kiše na ispumpavanju je zaostale vode radilo više vatrogasnih crpki, a morao sam zbog sanacije štete s godišnjeg odmora zvati radnike za pomoć vatrogascima", rekao je direktor tvornice Ivica Žuvela te dodaje kako štete ne bi bilo da je sanacija Hebrangove ulice bolje napravljena, piše Jutarnji list.

U samo pola sata pale 42 litre kiše po metru kvadratnom

Najavio je da će tvornica tražiti odštetu od grada zbog štete koja je nastala poplavom, a tvrdi kako svega toga ne bi bilo da dubrovačka vlast nije ignorirala njihova upozorenja. Bolji poznavatelji prilika u gradu pod Srđem pamte da je tijekom godina više puta tvornička hala bila poplavljena. Danas je u 35 minuta nevremena u Dubrovniku palo čak 42 litre kiše po metru kvadratnom.

Temperatura se u samo nekoliko sati spustila za više od deset stupnjeva Celzijusa. Koliko je kiše palo najbolje pokazuje činjenica da su vatrogasci cijelo popodne ispumpavali vodu iz poplavljenih dijelova Dubrovnika. Uz zgradu TUP-a dojave o poplavama dobili su i iz hotela Libertas, agencije Guliver travel te stambene zgrade kod dubrovačke Ekonomske škole. 

Proglašenje elemtarne nepogode tek kada Komisija obavi svoj posao

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić danas je obišao područja koje je u njegovoj županiji danas pogodila tuča te je ustvrdio kako postoje svi uvjeti za proglašenje elementarne nepogode, ali da će to učiniti tek kada Komisija koja treba izaći na teren podnese svoje izvješće.

Pročitajte više