U hostelu u Londonu nađeno žensko tijelo u kovčegu, sumnjivac pobjegao u Njemačku?

Ilustracija: EPA

POLICIJA u Velikoj Britaniji intenzivno traži muškarca iz Litve osumnjičenog da je u jednom londonskom hostelu ubio Poljakinju čije je tijelo pronađeno u kovčegu.

Završio je na tjeralici

Osoblje hostela primijetilo je nesnosan smrad nakon čega su našli leš. Žrtva je identificirana kao 41-godišnja Joanna Borucka iz Poljske. Policija traga za 50-godišnjim Litvancem Petrasom Zalynasom za kojeg se vjeruje da se trenutno nalazi u Njemačkoj, javio je BBC.

Za njim je raspisana tjeralica, a objavljena je i njegova fotografija.

Bili su u vezi, a ona se htjela vratiti kući?

Prema prvim policijskim sumnjama, Zalynas je bio partner ubijene. Gosti hostela rekli su kako je nestao prije pet tjedana, nakon čega je njeno tijelo pronađeno uoči Božića, 18. prosinca.

Istražitelji vjeruju da je Joanna zadnji put viđena još 13. studenog, a službeni uzrok smrti i dalje se ne zna.

Planirala se vratiti u Poljsku.

"U vrlo rijetkim slučajevima tijelo smo pronašli u ovakvim okolnostima. Naša istraga dobro napreduje. Identificirali smo Petrasa Zalynasa kao osobu s kojom moramo razgovarati kako bismo otkrili što se dogodilo s Joannom", rekao je glavni istražitelj Wayne Jolley.

Joannina smrt šokirala je goste hostela u kojem je boravila zadnjih pet godina.

"Nitko nije znao gdje je. Sad znamo i zašto. Njezin dečko je nestao. Mislimo to zato što je još netko živio s njom u sobi", ispričao je jedan gost.

Pročitajte više