U Hrvatskoj tri nova slučaja, umrla žena koja je prije 40 dana zaražena koronom

Graf: Index

NACIONALNI stožer objavio je najnovije informacije o koronavirusu.

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju je 3, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2237.

Novooboljeli su iz Osječko-baranjske i Koprivničko-križevačke županije. Do sada je testirano 58.091 osoba, od toga 1070 u posljednja 24 sata.

Hospitaliziranih slučajeva je jednak broj, što znači da je 117 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Ukupan broj preminulih je 97.

Stanje po županijama 21. 5.

  • Istarska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 92
  • Virovitičko-podravska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 9
  • Bjelovarsko-bilogorska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 10. Svi ozdravili
  • Vukovarsko-srijemska - Novih 0. Ukupno 41.
  • Krapinsko-zagorska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 140
  • Karlovačka - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 30
  • Požeško-slavonska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 8
  • Splitsko-dalmatinska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 558
  • Zadarska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 87
  • Šibensko-kninska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 91
  • Zagrebačka - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 129
  • Grad Zagreb - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 478
  • Osječko-baranjska - Novih 1. Dosad ukupno slučajeva 131
  • Primorsko-goranska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 72
  • Međimurska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 8
  • Varaždinska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 47
  • Ličko-senjska - Novih 0. Preminulih 1. Dosad ukupno slučajeva 22
  • Brodsko-posavska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 37
  • Dubrovačko-neretvanska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 118
  • Sisačko-moslavačka - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 34
  • Koprivničko-križevačka - Novih 2. Dosad ukupno slučajeva 92

>> RAZVOJ DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU MOGLI STE PRATITI NA INDEXU

14:08 U Koprivničko-križevačkoj županiji su novooboljele 2 osobe. S tim se broj slučajeva u toj županiji penje na ukupno 92.

14:05 Objavljeni su najnoviji podaci Stožera civilne zaštite. U Hrvatskoj je novooboljelo troje ljudi, dok je jedna osoba preminula.

13:51 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na covid-19.

Iz te županije javljaju kako je ukupan broj oboljelih osoba ukupno 41, od kojih je 40 izliječenih osoba. Dodaju kako u toj županiji nema hospitaliziranih zbog koronavirusa. U protekla 24 sata testirane su 63 osoba, čime je ukupno testirano 1916 osoba na području te županije. U samoizolaciji su 32 osobe.

12:55 U PGŽ nema novooboljelih, 3 osobe izliječene

Još su 3 osobe u Primorsko-goranskoj županiji preboljele koronavirus, javljaju iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Novooboljelih nema, čime se nastavlja pozitivan epidemiološki trend.

Trenutno je u PGŽ 7 oboljelih te 64 izliječene osobe. Zadnji slučaj zaraze u županiji je zabilježen prije jedanaest dana.

12:18 Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 225 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Od ukupnog broja obrađenih testova 28 testova je s otoka Brača. U odnosu na jučerašnji dan ozdravilo je još 10 osoba te su do sada ukupno na području Splitsko-dalmatinske županije izliječene 444 osobe.

28 osoba je hospitalizirano. 27 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji. 5 osoba je na respiratoru i to 3 Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije. 1 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 558 slučajeva zaraze koronavirusom.

11:50 Osmi dan za redom u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od covid-19, tako da je broj oboljelih u županiji i dalje 91, a oporavilo se 79 pacijenata.

11:25 Na području Zagrebačke županije do četvrtka do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije 23 dana za redom nema novooboljelih. Broj izliječenih također je ostao isti. Do sada je ukupno izliječeno 116 osoba, a četiri su preminule.

10:54 Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije priopćeno je da ni danas nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Broj ozdravljenih je i dalje 85. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 37 uzoraka i svi su negativni. Aktivni nadzor provodi se nad sedam stanovnika, a istekao je za 3862 osobe.

10:45 Tijekom jutra umrla je pacijentica (1960.) s područja općine Udbina kojoj je prije više od 40 dana utvrđen koronavirus i kojoj je transplantiran bubreg, a uz osnovnu bolest, imala je niz popratnih dijagnoza, izvijestio je u četvrtak ličko-senjski Stožer civilne zaštite.

Pogoršanje njezine kliničke slike nije se dovodilo u vezu s koronavirusom premda je i nakon više od 40 dana bila covid-19 pozitivna, vjerojatno zbog imunosupresivne terapije koju je primala, dodaje se.

Dodaju da Ličko-senjska županija od danas nema pozitivnih osoba na koronavirus. 

U posljednja 24 sata provedeno je dodatno testiranje nad četiri osobe, ukupno se čeka 11 rezultata uzetih uzoraka. Testiranje na koronavirus provedeno je do sada nad ukupno 427 osoba. 

10:25 U Karlovačkoj županiji jučer je testirano 66 osoba. Svi nalazi pristigli do sada su negativni, uključujući i onih 20-ak od dana ranije. Ukupno je testirano 2465 osoba.

Danas će biti testirano osam osoba kroz drive-in. U OB-u Karlovac nema niti jedne osobe oboljele od koronavirusa, na kućnom liječenju i dalje su dvije osobe. Izliječeno je 28 osoba (jedna osoba preminula, od ranije). Pod mjerama samoizolacije nema niti jedne osobe. Također, od danas nema niti jedne osobe u karanteni Grabovac.

10:02 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata još 2 osobe ozdravile su od covida-19; iz Oroslavja i Stubičkih Toplica

Ukupan broj ozdravljenih osoba je 133, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 5. U proteklih 48 sati testiran je 61 uzorak, od kojih je 57 negativno, dok se za još 4 čekaju rezultati nalaza. Dosad su testirana ukupno 2573 uzorka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 5 osoba.

9:53 U Osječko-baranjskoj jedan slučaj

Iako je svakodnevno testirano više od 150 uzoraka, tijekom zadnjih 12 dana na području Osječko-baranjske županije nije bilo novooboljelih na virus covid-19, no među jučerašnjih 167 uzoraka jedan je bio pozitivan.

Riječ je o osobi iz Gata koja je već bila u samoizolaciji pa je minimalna mogućnost širenja zaraze s tog mjesta, međutim novi slučaj oboljenja je i dodatno upozorenje da opasnost od koronavirusa još nije prošla.

9:28 Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je korona free, što znači da nema zaraženih osoba koronavirusom. U županiji već 36 dana zaredom nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom.

Jučer je testirana 31 osoba i svi su nalazi negativni. Od početka pandemije u županiji je koronavirusom bilo zaraženo 10 osoba i sve su ozdravile.

9:25 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovog je tjedna uz pomoć članova HGSS-a Stanica Koprivnica, Križevci i Đurđevac za šezdeset pružatelja socijalnih usluga s područja županije dostavio više od 37 tisuća komada različite zaštitne medicinske opreme potrebne u suzbijanju epidemije koronavirusa.

9:00 Unutar 24 sata u Istri su ispitana 73 uzorka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

7:45 Virovitičko-podravska županija nema novih slučajeva

"Na području Virovitičko-podravske županije, devetnaesti dana zaredom, smo bez novooboljelih, javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata ukupno 21 osoba je testirana na koronavirus. Svi su bili negativni. Od početka pandemije, s područja VPŽ, testirano je ukupno 1037 osoba. Na području Virovitičko-podravske županije devet je osoba oboljelo od koronavirusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od covida-19", priopćili su iz stožera.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više