U HSP-u čiste protivnike Ante Đapića: Tomasović na listi za odstrel!

BIVŠI šef splitskog HSP-a Hrvoje Tomasović mogao bi biti isključen iz stranke. Josip Matković, povjerenik HSP-a za splitsku županiju, otkrio je danas kako je pokrenuo stegovni postupak te da je Tomasović suspendiran. 

Tomasovića žele izbaciti zbog kandidature za šefa stranke!

Tomasović je za kritiku nakon izbora koristio medije, a ne stranačka tijela, pojasnio je kratko Matković. Očekivan je ovo potez jer vrh HSP-a, što je i dalje počasni predsjednik Anto Đapić, želi Tomasovića politički likvidirati te mu nikako ne dopustiti da kao kandidat za predsjednika stranke izađe na izbore koji su planirani za konac veljače. 

Tomasović je nakon izbornog debakla HSP-a zatražio da se u stranci naprave demokratske promijene, a Đapić konačno udalji iz politike. Podržali su ga pravaši sa juga i sjevera, i njih su odmah razriješili dužnosti.

Veliko čišćenje u HSP-u

U HSP-u je na djelu veliko čišćenje onih kojima Đapić smeta pa u tom kontekstu treba gledati i stegovni postupak protiv Tomasovića, koji je, kao i obično, bio najglasniji pa tako i prvi izložen giljotiniranju. 

Premda je počasni predsjednik u jednom javnom istupu ocijenio politiku HSP-a prema Kerumu promašenom, povjerenik Matković najavljuje da će pravaši u Županiji i Gradu zadržati jednaki kurs. "I dalje ostajemo oporba, samo ćemo sada na kvalitetniji način elaborirati svoje stavove", kazao je Matković.

Povjerenik za Split Ivan Turudić naveo je kako će HSP odsad voditi konstruktivnu politiku te predlagati poboljšanja za unaprjeđenje života građana. 

Pročitajte više