U Hvarskom i Pelješkom kanalu potraga za poljskim turistima

U AKVATORIJU Hvarskog i Pelješkog kanala jutos je pokrenuta akcija traganja za petoro poljskih turista, među kojima je troje djece u dobi od 10 do 14 godina, koji su jučer u gumenom čamcu isplovili iz autokampa kod Živogošća.

Prema informaciji makarskog Centra za obavješćivanje, poljski turisti iz autocampa Čista kod Živogošća jučer su ujutro gumenim čamcem dugim četiri metra s izvanbrodskim motorem isplovili prema otoku Hvaru. S obzirom da se do sinoć nisu vratili, jutros je pokrenuta je akcija traganja.

O akciji su putem obalnog Split-radija tzv. "pan-pan" porukom obaviješteni svi brodovi koji plove Hvarskim i Pelješkim kanalom. Očekuje se dolazak zrakoplova koji će pokušati detaljnije pretražiti akvatorij tih dvaju susjednih kanala.

U makarskom Centru, kažu da unatoč tramontani koja puše, uvjeti za plovidbu nisu loši , što upućuje na mogućnost da su se turisti ipak sklonili i noć proveli u nekoj od brojnih hvarskih ili peljeških vala ili lučica.

Iz makarskog Centra za obavješćivanje poručuju svim plovilima koja se nalaze u akvatoriju dvaju kanala da ako zamijete sivi gumeni čamac informaciju dojave obalnom Split radiju, najbližem Centru za obavješćivanje ili policiji.


Pročitajte više