U Indiji ispitali djevičanstvo budućih mladenki

"DJEVIČANSKI testovi" provedeni u Indiji nad budućim mladenkama prije masovnog vjenčanja potaknuli su pokretanje istrage od strane lokalne udruge za ženska prava. Kako prenosi CNN, okružni je sudac rekao da je riječ o "običnim kliničkim ispitivanjima" pokrenutima nakon što je jedna nevjesta rodila na prethodnom masovnom vjenčanju. U konzervativnoj Indiji, podsjećamo, seks prije braka strogo je zabranjen.

Obični zdravstveni pregledi

Navodno ispitivanje budućih mladenki dogodilo se u indijskoj državi Madhyja Pradeshu, kontroliranoj od strane konzervativnih Hindusa, nakon čega je Nacionalno povjerenstvo za žene odmah zatražilo izvješće od lokalne vlade i policije. 

"Neke od 150 budućih mladenki bile su podvrgnute testovima za utvrđivanje djevičanstva prije svog masovnog vjenčanja, 30. lipnja, u sklopu programa državne vlasti", rekla je Kareena B. Thengamam, zastupnica povjerenstva. Državne su vlasti, međutim, negirale provođenje takvih testova i potvrdile da su to bili obični zdravstveni pregledi prije događaja.

130 dolara po paru

Također, lokalne su vlasti potvrdile da inzistiraju na "kliničkim ispitivanjima" kako bi ceremoniju vjenčanja održale slobodnom, bez dolaska "uljeza", odnosno već udanih žena koje bi željele besplatno vjenčanje. Državne vlasti, naime, masovna vjenčanja organiziraju za parove slabijeg imovinskog statusa, te u te svrhe izdvajaju 130 dolara po paru. Potpora nije u gotovini, već u kućanskim potrepštinama.

Pročitajte više