U Indiji zbog poruka na WhatsAppu ubijen muškarac, dvojica su u kritičnom stanju

Screenshot: YouTube, Twitter

INDIJSKA policija uhitila je 25 ljudi koji su ubili mladića. Posumnjali su da bi mogao biti otmičar djece nakon što su dobili dojavu putem aplikacije WhatsApp i društvenih mreža. 

Dvadesetpetoricu koja su uhićena danas policija tereti za ubojstvo 27-godišnjeg Mohammada Azama koji je napadnut zajedno s prijateljima na južnom dijelu Indije u petak. Azamovi prijatelji su u kritičnom stanju nakon što su premlaćeni, piše Guardian.

Do sada je u Indiji zbog takvih poruka ubijeno više od 20 ljudi. Svi oni napadnuti su zbog toga što su ih lokalni stanovnici povezivali uz dojave koje su dobivali na WhatsAppu i društvenim mrežama o tome kako su u njihovim naseljima viđeni otmičari djece. 

Ponudili su djecu s čokoladom

Azam i njegovi prijatelji vraćali su se u grad Hyderabad nakon posjeta prijateljima u gradu Bidaru, kada su stali automobilom i grupu djece koju su sreli ponudili čokoladom, izjavio je policijski dužnosnik. "Jedan od njih donio je čokoladu iz Katara i ponudio je djeci kao znak pažnje", dodao je. 

Jedno od djece počelo je plakati što je alarmiralo starije u selu koji su trojicu mladića osumnjičili za pokušaj otmice djece povezane uz dojavu koju su dobili preko društvenih medija i WhatsAppa.

Policija je priopćila kako su mladići prvo uspjeli pobjeći s tog mjesta, no uhvatila ih je poveća grupa stanovnika koja se okupila preko WhatsAppa. Nakon što je automobil s tri mladića udario u postavljenu blokadu, okupljena rulja ga je prevrnula na bok, a zatim su trojicu mladića izvukli iz vozila i pretukli kamenjem i štapovima. 

U pokušaju da spriječe linč, ozlijeđena su i trojica policajaca. Premlaćivanje je trajalo gotovo sat vremena, priopćeno je iz policije. 

Pročitajte više