U Ini zavladao strah i ogorčenje prema Vladi - Broj otkaza premašuje 90?

"U INI je zavladala astomosfera jezivog straha i ogorčenja prema Vladi koja šuti i ne poduzima baš ništa kako bi zaštitila prava radnika", kažu nam pojedini menadžeri iz Ine koji predviđaju da će ovih dana biti otpušteni u sklopu Molove "sječe menadžerskih glava".

Sukladno mišljenju koje je jučer izrazio predsjednik Stjepan Mesić, smatraju da Mol, kao vlasnik 47 posto dionica hrvatske naftne industrije ne bi smio imati neograničenu slobodu otpuštanja.

"Laž je da se radi o tridesetak otkaza, podijelit će se više od 90 otkaza i gotovo svi direktori koji odlaze su iz Hrvatske. Upravo je razriješeno svih 45 direktora sektora, a u tijeku je otpuštanje sljedećih prema vertikali. Raspuštaju čitave sektore. Neki od otpuštenih imaju samo šest mjeseci do penzije i nevjerojatno je da Vlada ne čini apsolutno ništa da bi pomogla tim ljudima", kaže naš sugovornik koji želi ostati anoniman sve dok ima posao.

Svi u poslu "preko glave"

U Vladi su nas je glasnogovornik Zlatko Mehun uputio na ministra gospodarstva Damira Polančeca, odnedavnog predsjednika Nadzornog odbora Ine, no zasad nismo uspjeli doći do njegovog komentara na odstrel hrvatskih direktora.

Njegov savjetnik i glasnogovornik Tomislav Mazal zauzet obavezama poput ministra i Žane Goić, direktorice Sektora korporativnih komunikacija Ine.

Mađarski Mol, kako kažu, provodi "reorganizaciju" koja uključuje kadrovske rezove, pogotovo onih s najvećim plaćama. Ina je prošlu godinu završila sa više od milijarde kuna gubitaka, a u prvom tromjesečju 2009. godine zabilježen je minus veći od 200 milijuna kuna.

A.B.
Foto: Ina

Pročitajte više