U istarskoj luci se nasukao brod pod zastavom Tanzanije

Ilustracija: Pixsell/Srecko Niketic

Kod ulaza u luku Rašu je jučer oko 19:30 sati došlo je do nasukavanja broda koji plovi pod zastavom Tanzanije, na brodu je bilo 15 članova posade egipatske nacionalnosti koji nisu ozlijeđeni, a nije uočeno ni onečišćenje mora, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC) Rijeka je obavijest o potrebi za asistencijom remorkera dobila nešto iza 19 sati, i to zbog jakog vjetra i bojazni da brodu prijeti nasukavanje na poziciji kod ulaza u luku Rašu. Lučka kapetanija Pula obavijestila je MRCC da je remorker isplovio iz Raše prema brodu.

Nasukao se 40 metara od obale

Do nasukavanja broda je došlo oko 19:30 sati, na 40 metara od obale i na dubini između 2 i 5 metara, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Kod broda se na poziciji od sinoć nalaze remorkeri koji će ga tijekom dana, a ovisno o vremenskim prilikama, pokušati odsukati s pozicije.

Aktivnosti se odvijaju u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula koja je na poziciji, a u čijoj će se nadležnosti provoditi i očevidne radnje o ovoj pomorskoj nesreći, navode iz Ministarstva.

Pročitajte više