KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Istarskoj županiji 4 nova slučaja zaraze koronavirusom

Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL

NA PODRUČJU Istarske županije u protekla 24 sata potvrđena su samo četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je u pulskoj Općoj bolnici u nedjelju umrla 82-godišnja covid-pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitan je 181 uzorak briseva na COVID-19 te su potvrđene četiri novozaražene osobe s područja županije. Za tri osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe", priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalazi jedna osoba.

Aktivno 586 zaraza

Od jučer je izliječena 71 osoba, trenutno je u Istri 586 aktivnih covid-pozitivnih, a u mjerama su samoizolacije 1362 osobe.

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju su 62 bolesnika, od toga su dvije osobe u respiracijskom centru. U pulskoj bolnici u nedjelju je umrla 82-godišnja covid-pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

"Jučerašnje i današnje brojke ulijevaju optimizam u cijeloj ovog situaciji s pandemijom. No to ne znači da imamo razloga za opuštanje jer pozitivni na virus dolaze uglavnom iz obiteljskih okruženja. Stoga još jednom pozivam ljude da ostanu u kućama i ne idu nikamo, odnosno da izbjegavaju bilo kakva druženja i okupljanja te da nose maskicu, da drže distancu, održavaju higijenu i prozračuju prostor u kojem borave", poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više